YÖK Başkanı duyurdu… Manisa CBÜ’ye yeni fakülte açılıyor! YÖK Başkanı duyurdu… Manisa CBÜ’ye yeni fakülte açılıyor!

Yunusemre’de bulunan okullarda proje koordinatörü olarak görev yapan öğretmenlere yönelik Celal Bayar Üniversitesi Ölçme Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Kayır tarafından "Uluslararası Projelerin Mantığı" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Yunusemre’nin her zaman zirvede olması için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, “Eğitim en önemli meselemiz. Hep birlikte birçok projeye imza attık. Biz geleceğimizi tayin etmek için buradayız. Cumhuriyetimizin 100. Yılına girdik ne mutlu bize. Yeni yüzyılda güzel işlere imza atmak istiyorsak eğitimi birinci meselemiz yapmamız lazım. Öğrenciye, öğretmene daha fazla değer vermemiz lazım. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak olan öğretmenlerimizdir. Daha fazla projeyi hayata geçirmeliyiz. Sadece Yunusemre’ye değil Avrupa’ya da açılmalıyız.” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Ölçme Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Kayır, projelerin özellikle uluslararası mantık çerçevesinde hazırlanması gerektiğini kaydetti. Kayır, “Sadece tatil yapmak ve gezmek için proje hazırlanmaz. Sadece gençler için değil yetişkinler için de projeler hazırlanmalı. Sadece yurt dışında yapılan aktiviteler değil. Sadece dil öğrenme odaklı değil. Hazırlayacağınız projenin hangi kitleyi kapsadığı çok iyi bilinmelidir. Uluslararası bir proje hayata geçirmek istiyorsanız hedefiniz çok iyi olmalıdır. Çünkü bu projeleri izleyen gözler var, kurumlar var. İnovasyon ve yenilikçi bir proje olmalıdır. Farklı bir bakış açısı getirmelidir. Sürdürebilir bir proje olmalıdır” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi