İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç Mahallesi’nde bulunan yeşil alana bırakılan çöp ve molozlar, çevre kirliliğine ve sağlık sorunlarına neden oluyor. Gaziemir Belediyesi tarafından geçici atık depolama alanı olarak kullanılan bölgedeki kötü manzara ve koku vatandaşların tepkisine neden olurken, uzmanlar tehlikeye dikkat çekiyor.

Bölgede çöp yığınlarının uzun süredir kaldırılmadığını dile getiren AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Ünal İnan Atmaca, atıkların yangın riski taşıdığını, kimyasal içerikli olabilecek maddelerin çevreye ve özellikle yeraltı sularına zarar verdiğini ifade etti.

Aydın’daki şüpheli yangında ‘eter’ iddiası… Acı olayın sır perdesi aralanıyor!
Aydın’daki şüpheli yangında ‘eter’ iddiası… Acı olayın sır perdesi aralanıyor!
İçeriği Görüntüle

Çöp Dağları Sarnıç’ın Kalbine Yerleşti

Sarnıç’ta okul ve iş yerlerinin bulunduğu kamuya ait bir yeşil alanın geçici atık alanına dönüştürüldüğünü söyleyen Atmaca, bu uygulamanın halk sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Bölgede kötü kokular ve görüntü kirliliğinin yanı sıra olası bir yangın riskinin de bulunduğunu belirtti.

“CHP’li Belediyeler Söylemleriyle Çelişiyor”

Atmaca, “Cumhuriyet Halk Partili belediyeler çevrecilikte iddialı söylemler ortaya koyuyor, ancak sahadaki uygulamalar bununla çelişiyor. Bu durum çevreye verilen zararın boyutlarını gözler önüne seriyor” diyerek belediyeyi eleştirdi.

Atmaca ayrıca, atıkların Tahtalı Barajı koruma havzası içinde yer alan bir alana dökülmesinin, yeraltı sularını kirletme riski taşıdığına dikkat çekti. Yağışlarla birlikte çöp içeriğinin toprağa karışmasının ciddi ekolojik sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Güvenlik Önlemi Yok, Tehlike Büyük!

Atık alanında herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığını belirten Atmaca, “Etrafında tel örgü ya da bariyer yok. Bu da her türlü tehlikeli maddenin buraya atılmasına açık davetiye çıkarıyor,” diyerek yetkilileri önlem almaya çağırdı.

“Görevini Yapamayan Başkan İstifa Etmeli”

Gaziemir Belediyesi’nin temel belediyecilik hizmetlerinden biri olan çöp toplama görevini yerine getiremediğini savunan Atmaca, “Eğer bir belediye en temel görevini yapamıyorsa, o başkanın istifa etmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Bölgede okulların ve fabrikaların bulunduğunu belirten Atmaca, "Karşı tarafta okul da var. Yani burada her tarafa gerçekten çok ciddi zararlar verebilecek bir pozisyonda ve burası kamuya terkli bir alan. Yani Gaziemir Belediyesi bu alan bu şekilde kullanma lüksüne sahip değil. Buradaki insanların, okuldaki çocukların, fabrikalardaki çalışan yurttaşlarımızın kullanımına yönelik burada bir yeşil alan, bir park düzenlemesi yapılması gerekirken bu şekilde çöp dağlarının yığılması Gaziemir Belediyesi adına bir utançtır" diye konuştu.

Kaynak: İHA