Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, aylık basın toplantısında kentte uzun süredir tartışmalara neden olan çöp tesisi kaynaklı koku sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Kötü kokuyu kabul eden Dutlulu, topu İzmir’e atarak, “İzmir'in mutlaka bu çöp olayını kendi içe çözmesi lazım. Çünkü orası İzmir'in çöpleri için yapılmış bir tesis değil. Orası Manisa'nın çöpü için yapılmış bir tesis ve kapasitesi ona göre.” dedi.
Manisa Olay Gazetesi'nin haberine göre Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, düzenlediği aylık basın toplantısında kamuoyunun en çok şikayet ettiği konulardan biri olan koku sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

“KOKU ZAMAN ZAMAN GELİYOR, BUNU İNKAR EDEMEYİZ”
Koku sorununu kabul eden Dutlulu, “Zaman zaman rüzgarın etkisiyle koku geliyor. ‘Hiç gelmiyor’ dersek doğruyu söylemiş olmayız.” dedi.
Tesise yalnızca Manisa merkezden değil, 17 ilçeden atık geldiğini hatırlatan Dutlulu, son altı aydır İzmir’in bazı ilçelerinden de çöp taşınmaya başlandığını söyledi.
UYGUN BİR YER BULUNMASI LAZIM
İzmir’e yönelik herhangi bir olumsuz bakış açılarının olmadığını vurgulayan Dutlulu, “İzmir bizim düşman şehrimiz değil. İzmir bizim rekabet olduğumuz veya başka bir şey içinde olduğumuz bir şehir değil. Kötü duygular beslediğimiz bir şehir değil. İzmir'de de çok sayıda Manisalı yaşıyor. Tabii ki gidip de İzmir'e şunu yapma, İzmir'e bunu yapma değil… Ama bu konuda tabii devletimizin de elini taşınmaz koyması lazım. Uygun bir yer bulunması lazım. İzmir Büyükşehir’den bahsediyorum. Hani biz şu an için ses etmiyoruz.”
“İZMİR ÇÖP OLAYINI ÇÖZMELİ”
İzmir’in çöp olayını kendi içinde çözmesi gerektiğini vurgulayan Dutlulu, sözlerine şöyle devam etti: “Tesisle ilgili bir depolama ile ilgili bir sıkıntı yok. Ama İzmir'in mutlaka bu çöp olayını kendi içe çözmesi lazım. Çünkü orası İzmir'in çöpleri için yapılmış bir tesis değil. Orası Manisa'nın çöpü için yapılmış bir tesis ve kapasitesi ona göre. Belki dediğiniz gibi 30 senede dolacaksa; 20 senede dolacak. Niye bu böyle bir sıkıntı yaşayalım? Haklısınız o konuda. Benim bildiğim Cemil başkan ile burada bir toplantı yapmıştık. O da çözmek istiyor. Ama bu sürecin hızlanması lazım. Yani çok sürdürülebilir değil.”
Koku tamamen bitecek garantisini veremeyen Dutlulu, “Çöp tesisi olursa da yakındaki bölgelerde bir kokusuz durum olur mu? Olur. Yani ona da yüzde 100 çözüm bulabiliriz diyemem” ifadelerini kullandı.
DUTLULU NET ÇÖZÜM AÇIKLAMADI
Öte yandan Başkan Dutlulu, kamuoyunda uzun süredir tartışılan koku sorununun ne zaman kalıcı olarak çözüleceğine ilişkin somut bir tarih ya da yeni bir proje paylaşmadı.





