İzmir'in Beydağ ilçesinde görev sırasında zorunlu iniş yapmak zorunda kalan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme uçağı, Beydağ Barajı'na indi. Suya yapılan acil iniş sonrası pilotun kazayı hafif yaralı olarak atlattığı öğrenildi.
AT-802 tipi uçak suya indi
Edinilen bilgilere göre, Orman Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan AT-802 tipi yangın söndürme uçağı, henüz belirlenemeyen bir nedenle Beydağ Barajı'na zorunlu iniş gerçekleştirdi. Suya kontrollü şekilde inen uçağın pilotunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Bölgeye ekipler sevk edildi
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Pilot güvenli şekilde kurtarılırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Uçağın zorunlu iniş nedeninin yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanması bekleniyor.

Pilot uçağı kıyıya ulaştırdı
Valilik konuyla ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, uçağı hasarsız bir şekilde gölet kıyısına ulaştırmayı başaran pilot Mustafa Alp'in uçaktan güvenli bir şekilde tahliye edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı. Olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadığı, uçağın bulunduğu yerden kaldırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Olayla ilgili gerekli inceleme ve tahkikatın titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.





