Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında Yunusemre ilçesinde düğün salonu ruhsatıyla faaliyet gösteren bir işletmeye operasyon düzenlendi. İş yerinin kumarhane olarak kullanıldığı ve tombala oynatıldığı tespit edilirken, yapılan baskında gizli bölmelerde çok sayıda kumar malzemesi ele geçirildi. Kumar oynadığı belirlenen 55 kişiye idari para cezası uygulanırken, organizasyonu yürüttüğü değerlendirilen 10 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Düğün Salonunun Kumarhaneye Çevrildiği Belirlendi

Ekiplerin 1 Ağustos 2026 tarihinde gerçekleştirdiği denetimde, düğün salonu ruhsatlı işletmede 55 kişinin tombala oynayarak kumar oynadığı tespit edildi.

İş yerinde yapılan detaylı aramalarda, kumar oynanan bölümden gizli bir geçitle ulaşılan özel bir oda bulundu. Elektrik anahtarı görünümünde tasarlanan gizli düğmeye basılmasıyla açılan duvar görünümlü kapının arkasındaki odada, duvara sabitlenmiş elektrik panosunun arkasına gizlenmiş bölmede çok sayıda kumar malzemesi ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında: 6 bin 973 adet küçük tombala pulu, 782 adet tombala kağıdı, 270 adet tombala topu, 182 adet büyük pul, 49 adet yaz-boz kağıdı, 16 deste iskambil kağıdı, 1 elektronik tombala makinesi, 1 kamera kayıt cihazı yer aldı.

55 kişiye 638 bin TL ceza

Kumar oynadığı tespit edilen 55 kişiye toplam 638 bin 220 TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan kumar organizasyonunu yürüttüğü, erketecilik ve ganyotçuluk yaptığı belirlenen 10 şüpheli hakkında ise "Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlama" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 228. maddesi ile 1072 Sayılı Kanun kapsamında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi