Yangının genleşme alanlarına ulaşmasının ardından birçok mahallede tahliye kararı alınırken, çok sayıda ev ve ahır kullanılamaz hale geldi.
Gece Boyunca Karadan Müdahale Sürdü
Gece saatlerinde orman yangınına yönelik söndürme çalışmaları orman ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra STK’ların gönüllü gruplarıyla karadan sürdürüldü. Ekiplerin yoğun çabalarına rağmen şiddetli rüzgâr, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasına neden oldu.
Günün ilk ışıklarıyla birlikte yangına havadan müdahale yeniden devreye alındı. Sabah saatlerinde 4 uçak ve 14 helikopter, Menderes ve Seferihisar yangınlarında söndürme faaliyetlerine başladı.
Kontrol Altına Alma Çalışmaları Devam Ediyor
Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan mücadelenin aralıksız sürdüğünü belirtti. Yangının oluşturduğu hasarın boyutlarıyla ilgili incelemelerin devam ettiği bildirildi.