Tugay, greve katılmak istemeyen çalışanların tehdit edildiğini belirterek, “Çalışmak isteyene engel olmak suçtur. Hukuki sonucu işinizi kaybetmeye kadar gidebilir” ifadelerini kullandı. Greve katılmayanların sendikadan atılmakla tehdit edildiğini öne süren Tugay, bu tutumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Sendika temsilcilerinin iş başı yapmak isteyen personeli baskı altına aldığını iddia eden Tugay, “Park bahçe şantiyesine geçiş engelleniyor, yollar kapatılıyor, araçların anahtarları alınıyor. Bu yapılanlar halkın sağlığıyla oynamaktır” dedi.
"En İyi Teklifi Verdik"
Belediye olarak verdikleri maaş teklifinin Türkiye genelindeki en iyi tekliflerden biri olduğunu belirten Tugay, “Bütçemize göre hareket etmek zorundayız. Verebileceğimiz en iyi teklifi verdik” diye konuştu.
"Bazı Şoförlerin Maaşı Başkanları Geçti"
Tugay, bazı ilçelerde şoförlerin belediye başkanlarından daha yüksek maaş aldığına dikkat çekerek, “ESHOT şoförleri şu anda 100 bin lira maaş alıyor. Üstüne zam isteniyor. Bu, kamu kaynaklarının sorumsuzca harcanması olur” şeklinde konuştu.
"Lanet Olsun Onlara"
Tugay, “Bize ‘işçi düşmanı’ diyenlere lanet olsun. Biz bu şehri adil bir şekilde yönetmek istiyoruz. Bütçeyi hizmet için kullanmalıyız, başka türlüsü adaletsizliktir” dedi.
"CHP İzmir’de Yeterli Çabayı Göremiyorum"
Parti içi destek konusuna da değinen Tugay, “CHP Genel Merkezi’nden destek alıyoruz ama yerel temsilcilerin yeterli çabası yok. Bu durum bizi yalnız bırakıyor” ifadelerini kullandı.