Özkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ten maddi durumu çok zor olan vatandaşlar için kaymakamlık ve belediye arıcılığı ile sosyal yardımı artırabileceği sözünü aldıklarını söyledi.

Akaryakıtta yeni dönem yarın başlıyor! Akaryakıtta yeni dönem yarın başlıyor!

 “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ DESTEKLEDİK”

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Bayındırlık, Kocatepe, Gediz, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesini desteklerini söyleyen İYİ Partili Özkaya, “Bayındırlık, Kocatepe, Gediz, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı olan İshak Çelebi Mahallesi'nde yapımı başlayan 605 konut için, kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlarımıza 18 ay süreli aylık 2 bin 500 TL kira bedeli verilerek, evler boşaltıldı.  İYİ Parti grubu olarak, kentsel dönüşüm projesini destekledik. Hak sahipleri evlerini boşaltalı bir yıla yakın bir süre geçti, inşaat devam etmekte ama tahmini sürede bitmesi oldukça zor görünüyor” ifadelerini kullandı.

“ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK’TEN SÖZÜMÜZÜ ALDIK”

İlave kira yardımı verilmesini meclise sunduklarını belirten Özkaya, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan kira yardımı çok düşük bir seviyede. 7’den 70’e herkes biliyor ki, Manisa'da ev bulmak imkânsız gibi. Ayrıca bulunsa bile astronomik kira fiyatlarını görüyoruz. Bu 5 mahallede yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik durumlarının iyi olmadığını biliyoruz, İYİ parti grubu olarak, evleri yıkılan, kirada oturmak zorunda kalan vatandaşlarımız için belediyeden ilave kira yardımı verilmesini meclise sunduk. Önergemize cevaben Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediyenin nakit destek yapma şansının olmadığını, ama maddi durumu çok zor olan, kirasını ödeyemeyecek veya ev bulamayan vatandaşlarımız için kaymakamlık ve belediye aracılığı ile sosyal yardımı artırabileceğini bu tip ihtiyaç sahibi olursa belediyeye bildirilmesini , belediye gerekli incelemeyi yapıp, acil yardım yapacağına dair sözümüzü başkandan aldık.”

Özkaya, ben de buradan duyurmak istiyorum diyerek sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu 5 mahallede evi yıkılan, zor durumda kalan vatandaşlarımızın muhtarlar aracılığı ile belediyeye iletilmesi gerekmektedir. Beş yıla yakın meclis üyesi olarak Şehzadeler’de yaşayan halkımızın kulağı, gözü ve sesi oldum. Olmaya da devam edeceğimi bildiririm” İfadelerini kullandı.

Editör: Nuray Bozkurt