31 Mart Yerel Seçimleri’nde İYİ Parti’nin oyunun Türkiye genelinde yüzde 3,8’e kadar gerilemesinin ardından, 1 Nisan’da Akşener seçimli olağanüstü kurultaya gideceklerini açıkladı. İYİ Parti lideri Akşener, 8 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamayla yeniden aday olmayacağını duyurdu. Kurultay tarihi 27 Nisan olarak belirlenirken, adaylar da belli olmaya başladı.

İYİ PARTİLİ ÖZCAN’DAN AÇIKLAMA

27 Nisan tarihinde yapılacak olan olağanüstü kurultay öncesi önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Gürhan Özcan, İYİ Parti’nin 7 yıl içerisinde önemli bir tecrübe kazandığını söyledi.

"İYİ PARTİ'NİN SİYASETTE ÖNEMLİ BİR YERİ VARDIR"

İYİ Parti'de seçilecek olan yeni genel başkanın merkez sağdan gelen bir ismin olması gerektiğine vurgu yapan Özcan, “Geçmişi 7 yıla dayanan İYİ Parti'nin Türkiye siyasetinde önemli bir yeri ve katkısı vardır. İYİ Parti sayesinde farklı görüşlerdeki siyasi partiler aynı masada bir araya gelmişlerdir. İYİ Parti sayesinde, siyasette kavga ortamı kalkmış ve yerine siyasette uzlaşma ortamının gelmesi sağlanmıştır.  Bu ortamı oluşmasındaki en önemli faktör, kurucu genel başkanımız olan Meral Akşener hanımefendidir.” ifadesinde bulundu.

"SEÇİMDE İSTENİLEN BAŞARI ELDE EDİLMEDİ"

İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu'nda (GİK) olması beklenen Özcan, “İYİ Parti kuruluşunda, MHP’de siyaset yapan milletvekilleri, teşkilat mensupları tarafından kuruldu. Kuruluş felsefesi olarak; Ülkesini seven ve Atatürk milliyetçiliğine sahip herkesin oyuna talip, orta sağ parti olarak kurulmuştu. Millet İttifakı olarak yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine girdi. Son yerel seçimlerde ise tek başına hür ve müstakil olarak seçime girildi ve istenilen başarı elde edilmedi. İYİ Parti 7 yıl içinde tecrübe kazanmış olarak olağanüstü kurultaya giderek bundan sonraki dönemde MHP’nin böleni değil tüm kesimleri kapsayan yeni genel başkan ve yönetim kurulu seçilmelidir.” dedi.

İYİ Parti Manisa'da istifa! İYİ Parti Manisa'da istifa!

"TÜRKİYE’MİZİN YİNE UMUDU OLDUĞUMUZU GÖSTERMELİYİZ"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda önemli noktalara değinen İYİ Partili Özcan, "Kim kazanır, partimizin lideri olur onu zaman gösterecek ancak partimizin bir sonraki seçimlerde başarılı olabilmesi için ülke genelinde çok güçlü bir teşkilata sahip olunması gerekiyor. En uç noktaya kadar adam kayırmaksızın, en kısa sürede yeniden teşkilatın yapılanması gerekir. Partimizin merkez sağ çizgisinde herkesi toplaması ve bir an önce çalışmaya başlaması gerekir. Türkiye’mizin yine umudu olduğumuzu göstermeliyiz. Seçimlerde basın çok önemli rol oynamaktadır. İmkan dahilinde mutlaka bir ulusal TV kanalıyla partimizi ve ilkelerimizi halka en doğru şekilde anlatmalıyız. Kısaca partimizin bir ulusal TV kanalı kurulması için gerekeni yapmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" ifadesinde bulundu. 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK