Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında afet sürecinin yönetimine ilişkin soruların ardı arkası kesilmiyor. İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz, deprem sonrasında yürütülen afet sürecinde iktidarın sınıfta kaldığını söyledi. Eryılmaz, “Depremin üzerinden 19 gün geçti ama hala çadır arayan vatandaşlarımız var” dedi.

“HALA CENAZELERİNİ ALMAK İÇİN ENKAZ BAŞINDA BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZ VAR”

İYİ Partili Eryılmaz, “Türkiye’nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremde on binlerce canımızı enkaz altında yitirdik. Depremin olduğu günden itibaren bölgede depremzedelerimize yardımcı olduk, enkaz altında kalan canlarımız için gönüllü arama kurtarma ekipleri oluşturduk. Afet Koordinasyon Merkezimize gelen çağrıların yardımına koştuk. İktidar ve iktidarın içini boşalttığı devlet kurumları, üzülerek söylüyorum ki bu süreçte sınıfta kaldı. Büyük depremin üzerinden 19 gün geçti. Deprem bölgesinde bulunan bazı vatandaşlarımız hala enkaz başındalar canlarının cenazelerini almak için bekliyor. Yazıktır günahtır. Arama kurtarma ekiplerini enkazlara hızla yönlendiremediniz, bari enkaz altında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cenazelerini çıkarın, yakınları usulüyle toprağa versin, canlarını anacakları bir mezar olsun” dedi.

“MİLYARLARCA LİRA TOPLANDI, ÇADIRLAR NEREDE?”

İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz sözlerini sonlandırırken, “Ekranlara çıkıp, milyonlarca liralık vergisini sildirdikleri şirketler üzerinden şov yaptılar. Bağış kampanyasını bile siyasi bir şova dönüştürmeye çalıştılar. Milyarlarca lira para toplandı ama Hatay Samandağ’da hala çadır bekleyen vatandaşlarımız var. Utanmadan çıkıp, ‘zemin etüdü yaptırdık, konutlar için ihaleye çıkacağız’ diyorsunuz. Yahu önce vatandaşa çadır dağıtın, çadır. Konteyner evleri hızlandırın, çadır sayısını arttırın, ardından şeffaf bir şekilde ihale yaparak depremzedelerimiz için konut inşalarına başlayın. Depremde on binlerce canımızı kaybettik. Hala bu binaları denetlemesi gereken ama denetlemeyen kurum yöneticilerine işlem yapılmadı. Günlerce hizmet sağlamayan GSM operatörlerine, arama kurtarma ve afet yönetimi çalışmalarını koordine edemeyen AFAD yöneticilerine, Kızılay yöneticilerine, Çevre ve Şehircilik Bakanı’na, depremzedelerimizi yağmacılarla mücadele etmek zorunda bırakan İçişleri Bakanı’na ve daha birçok sorumluya hiçbir hesap sorulmadı. Bir sorumlu bile istifa etmedi. İstifa etmeyi bırakın, asıl sorumlular ekranlara çıkıp depremzedelere ve vatandaşlara ‘hadsiz’ diyerek hakaretler yağdırıyor. Bari bu acılı günümüzde sorumluluk kabul edin, ağzınızı bozmak yerine gereğini yapın” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ 

Editör: Onur Yılmaz