Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’yi yasa boğdu. İYİ Parti Milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar ve enkaz altında kalan vatandaşlarımızın en kısa sürede güneş ışığıyla buluşmasını diledi.

Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depremlerinden biri olan Kahramanmaraş depreminin acısını 85 milyon vatandaşımızın kalbinde hissettiğini söyleyen Eryılmaz, “Böylesine büyük bir acının ardından, 2 ay sonra yapılması planlanan Mesir Macunu Festivalimiz iptal edilmelidir” dedi.

“YARALARIMIZI DAYANIŞMAYLA SARACAĞIZ”

İYİ Partili Eryılmaz, “Türk milleti çok büyük bir acı yaşıyor. Kalbimiz, aklımız, dualarımız her an deprem bölgesinde. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından gönüllü olarak deprem bölgesine gittik ve elimizden gelen her konuda depremzedelerimize yardım etmeye çalıştık. Öncelikle kalbi deprem bölgesinde atan, tırlarca yardımla depremzedelerimize destek veren tüm hemşehrilerime ve milletimize teşekkür ediyorum. Türk milleti böyle acılı günlerde tek yumruk olarak her zaman mağdur vatandaşlarımızın yanında olur. Yaralarımızı hep birlikte dayanışmayla saracağız” dedi.

“MANİSA VALİLİĞİ İPTAL AÇIKLAMASI YAPMALIDIR”

Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Kalbi deprem bölgesinde atan vatandaşlarımızın normal hayatlarına devam ederken bile suçluluk duyduğunu biliyoruz. Resmi rakamlara göre 29 bin 605 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, on binlerce vatandaşımızın yaralandığı, enkaz altında umut bekleyen canlarımız olduğu, hayatta kalan vatandaşlarımızın soğukla, imkansızlıklarla mücadele ettiği günlerde hepimizin yüreği yanıyor. Böyle bir felaketi unutmamız imkansız. O nedenle, Nisan ayının son haftasında yapılacak olan Mesir Macunu Festivali’nin tüm eğlence etkinliklerinin iptal edilmesini talep ediyoruz. Böyle acılı günlerde eğlenmek, Manisalıların aklının ucundan bile geçmeyecektir. Manisa Valiliği Mesir Festivali’ni organize eden heyeti bir araya getirmeli ve festivalin iptal edildiğini açıklamalıdır. Bir kez daha milletimize başsağlığı diliyorum. Yardım elimiz ve dualarımız depremzedelerimizle…” HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz