Haber: Ahmet ÜNSAL

Bu ay içinde gerçekleşecek İYİ Parti Manisa İl Kongresi’nde adaylıklarını açıklayan Erhan Dumlu, Tunç Önsoy ve Zafer İksir’in Genel Merkez nezdinde uzlaşı sağlayarak tek listede üç başkan adayı yarışacağı netleşirken seçime günler kala Ünal Abdullah Gürbüz sürpriz başkan adayı olarak ortaya çıktı.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ın yönetiminde başkan yardımcılığı görevinde bulunan Ünal Abdullah Gürbüz, il binasında yaptığı açıklamada yapılacak kongrede başkan adayı olduğunu duyurdu.

ERYILMAZ İLK KEZ BİR ADAYLIK AÇIKLAMASINDA YER ALMADI

Partideki açıklamaya kendisine destek veren partili arkadaşları ile il binasına gelen emekli eğitimci ve Belediye Başkanı Ünal Abdullah Gürbüz’ü diğer adayların açıklamasında olduğu gibi İl Başkanı Hasan Eryılmaz yer almadı. Yılmaz’ın yerine Başkan yardımcısı Hatice Örülüler ve Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik yer aldı.

Başkan adayı Ünal Abdullah Gürbüz; yaptığı basın açıklamasında; “Ankara yollarını aşındırdık. Birlikte çok yorulduk, çok emek verdik, ama hiç öf bile demedik. Çünkü altına,  kurucu olarak imzamızı attığımız bir parti programımız ve arkasında dimdik durduğumuz cesur bir liderimiz vardı.  Meral Akşener hanımefendi, 25 Ekim 2017'de,  “Medeniyet yolunun taşlarını, sadece cesurlar döşer” diyerek O karanlık günlerde hepimize umut ışığı veren bir kıvılcım oldu. O kıvılcımlar,  sizler sayesinde büyüdü, alev oldu. Şimdi yine sizler sayesinde bu alev büyüyüp güneş olacak ve yakında tüm Türkiye’yi kucaklayacak!  bu kıvılcımlardan biri olan ben,  önce iyi bir eş ve iyi bir baba,  sonra emekli bir öğretmen ve eski bir belediye başkanı ve son olarak da İyi Parti Manisa il teşkilatının kurucularından olan ben, Ünal Abdullah Gürbüz, bugün karşınıza, 15 ocak 2023 tarihinde yapılacak Manisa 3. olağan il kongresinde il başkan adayı olarak çıkıyorum.”

“MANİSA'DA AYAĞA KALDIRACAĞIZ!  BUNU SİZ'LERLE BİRLİKTE VE YENİDEN KUVA-Yİ MİLLİYE RUHUYLA YAPACAĞIZ”

 Başkan adayı Gürbüz, sözlerine devam ederek; “Biz İYİ Partililer biliyoruz ki; Türkiye'miz sahipsiz değil! Devletimiz sahipsiz değil! Milletimiz sahipsiz değil. İyi partililer olarak biz buradayız. Çünkü Manisa'mız da asla sahipsiz değil!  Biz, güçlü bir Manisa iyi parti teşkilatı için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz!  biz,  hiç kimseyi ötekileştirmeden, bizden önce göreve gelen tüm yönetimlere, partimize yaptıkları hizmetler için teşekkür ederek işe başlayacağız. Partimizin kuruluşunda en ön safta yer almış,2018 genel  ve 2019 yerel seçimlerinde, İYİ Parti Manisa il divanında seçim süreçlerini yönetmiş,  şu anki yönetim kurulu haricinde  önceki tüm il yönetimlerinde ve 1 divanlarında  aktif görev yapmış, bu nedenle tüm üyeler ve ilçe teşkilatları ile teşrik-i mesaisi olan, yani kısacası  harmanda en çok izi olan arkadaşlarınızdan bir tanesiyim. Bu birikimlerimizi kullanarak, partimizin Manisa'mızdaki  tecrübe, bilgi ve donanım konusunda oldukça zengin olan insan kaynağının  yüksek potansiyelini yansıtacak şekilde bir yönetim oluşturduk. Bu yönetim ile birlikte,  partimizin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı kimliğini, yanı iyi parti kurumsal kimliğini Manisa'da ayağa kaldıracağız!  bunu sizlerle birlikte ve yeniden Kuva-yi Milliye ruhuyla yapacağız. Partimizin kuruluşunda bu ruha fazlası ile sahipken,  il kongresi nedeni ile gelinen süreçte,  teşkilatlarımızda birlik ve beraberliğin bozulması riskini gördüğüm için aday oluyorum.”

WhatsApp Image 2023-01-06 at 20.01.39

Editör: Zerrin Ağar