Ahmet ÜNSAL/Manisa

Teknik direktör Kartal’a benzerliği ile bilinen Yılmaz Ayan, sabah kahvesini yudumladığı Atatürk Spor Kompleksi tesislerinde kendisine mikrofon uzatan gazetecilere sezon sonunda Fenerbahçe defterini kapattığını açıkladı.

62 yıldır koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan üç çocuk babası Yılmaz Ayan, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a olan benzerliği ile zaman zaman tebrik kaybedilen maçlardan dolayı da sitem dolu sözlere maruz kalıyor.

Özellikle Sivas deplasmanında kaybedilen üç puanın ardından tepkiler karşısında nasıl cümle kuracağını bilemeyen Yılmaz Ayan ve kazanılan Galatasaray galibiyeti ile de moral bulmasına karşın kaçan şampiyonluk ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Manisa FK sezona Bolu’da hazırlanıyor… Günü çift idmanla kapattılar Manisa FK sezona Bolu’da hazırlanıyor… Günü çift idmanla kapattılar

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Manisa İl Müdürlüğü bünyesinde 35 yıldır teknik personel olarak görev yapan öte yandan çevresinde de ‘Fenerbahçeli Boyacı Yılmaz’ lakabıyla bilinen Yılmaz Ayan, kendisine uzatılan mikrofonlara şu açıklamalarda bulundu;

“Fenerbahçe’de Ali Koç Atatürkçü olduğu için çoğu takımlar onu sevmiyor. Bir Trabzon’a 3-2 mağlup oldu. Atatürkçü diye kimse sevmiyor Fener’i.  Ondan şampiyon yapmıyorlar Fener’i.

Beni fazla konuşturmayın federasyonda ikilik var. Birbirlerine karşı tutum var. Fenerbahçe’yi kimse sevmiyor. Atatürk’e hepsi düşman o yüzden fazla konuşmak istemiyorum.”

SEZON SONUNDA FENERBAHÇE’Yİ BIRAKIYORUM

“Her takım Fener’in düşmanı olmuş. Herkes mağlubiyetimiz için oynuyor. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak gibi hayallerim vardı ancak olmadı. Psikolojik baskılar yüzünden, kavgalar yüzünden, kurşunlanmalar yüzünden, şampiyon yapmıyorlar Fener’i.”

EN BÜYÜK SİTEM EMRE BELÖZOĞLU’NA

“Fener’in başarısız olmasında bütün herkesin payı var. Ankaragücü’ndeki Emre bizi 3-0 yeniyor. Diğer takımlara 5-0 mağlup oluyor nasıl oluyor bu iş. Fener düşmanı hepsi.”

ENGELLİ HER BİREYİN YILMAZ BABASI

İsmail Kartal’a olan inanılmaz benzerliği ile Manisa’da kendisine ‘İsmail hoca’ diye seslenilmesini hayatında normalleştiren ve görev yaptığı Atatürk Olimpik Spor tesislerinde engelli yüzücülere olan yardım severliği ile de büyük takdir toplayan Yılmaz Ayan;

“Benim tüm hayatım Fenerbahçe üzerine kurulu. Bu tesislerde görev yaparken engelli sporculara her platformda yardım etmeyi kendime görev ediniyorum. Yaş hattinden emekliye ayrılmama 3 yıl gibi kısa bir süre kaldı. Bu zaman içerisinde üzerime düşen ne görev varsa sonuna kadar yapacağım.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: AHMET ÜNSAL