İslam Memiş Kurban Bayramı öncesi, altın için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İslam Memiş, altınla ilgili olarak şunları söyledi:

Kurban Bayramı var. Yaz tatilini birleştiren bir Türkiye olacak. Okullar da kapanıyor. Metropollerde insan sayısında azalma göreceğiz. Son iki haftadır ellerindeki döviz ve altını bozduran insanlar var. TL'ye ihtiyaç var. Kurban hisseleri 15-18 bin lira aralığında. Beraberinde memlekete, tatile çıktığını düşünelim. Burada herkes hazırlık yapıyor.

Zam Sonrası A101 Süt Fiyatları 2024 Ne Kadar Oldu? Birşah, Torku, Pınar, Sütaş Fiyat Listesi Zam Sonrası A101 Süt Fiyatları 2024 Ne Kadar Oldu? Birşah, Torku, Pınar, Sütaş Fiyat Listesi

İçeride kur da stabil. Altın fiyatları da ons tarafta geriledi. Fiyatlar da gerileyince TL'ye talep arttı. Bayrama kadar 2 hafta boyunca TL talebinin devam edeceğini tahmin ediyorum.

İhtiyaçtan dolayı bu talep. İnsanlar, şirketler giderlerini karşılamak için TL ihtiyacını devam ettiriyorlar. Bu dövizin bozdurulmasını yanlış anlamamak lazım. Herkes döviz, altın bozduruyor diyebilirler. TL ihtiyacından dolayı talep görmesi farklı bir şeydir, TL enstrümanına yatırım yapılması farklı bir şeydir.

Biz nasıl bayram hazırlığı yapmalıyız? Kesinlikle hiçbir arkadaşımızın evinde birikim bırakmasını istemiyorum. Hiçbir şeyinizi bırakmayın.

Varlıklarınızı bırakıp tatile çıkmayın. Varlıklarınız heba olur. Hırsıza ben yemedim, sen ye demeyin. Bunun sonucunda ciddi anlamda zarar edersiniz.

Kesinlikle açık pozisyonda tatile çıkmayın. Döviz borcun vardır, al tatile öyle çık. Risklerini bölmen lazım. Yüzde 50 satış yapıp yüzde 50 farklı enstürmana da geçebilirsin. Açıkta kalmadan tatile çıkman lazım.

Hayat pahalılığında yüksek maliyet karşısında, Anadolu'ya tatile giden, araçlarıyla tatile çıkan arkadaşlarımızın mutlaka, hangi ilden geçiyorlarsa burada gıda tarafında alım yapması lazım. Yazlık erzaklarınızı bagaja koyun, İstanbul'a getirin. Temmuz itibarıyla hayat pahalılığının devam edeceğini göreceğiz raflarda."

Kaynak: Haber merkezi