Geçtiğimiz 2022 ve 2023 yılına oranlar bu kış üst solunum yolu hastalıklarının görünme sıklığı ve hasta kalma süresinin uzadığı, uzmanlar tarafından belirtiliyor. Uzmanlar, ilaçların yanı sıra bitkisel çayların, antioksidan ile birlikte virüslerle savaşacak hücreleri destekleyici maddelerin ve Omega-3 tüketiminin uzun süren üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarından kurtulmada faydalı olduğunu ifade ederken, üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları nedeniyle hastane ve polikliniklerde yoğunluk oluştuğu görülüyor.

“Enfeksiyonlar farklı isimlerle birlikte tüm kış sürebiliyor”

Enfeksiyonların isim değiştirerek kış boyunca insanları sağlığından ettiğine de değinen uzmanlar, “Ateş sık gördüğümüz bir semptom olup 3 günden fazla sürüyorsa bir hekime görünmekte fayda var. Nefes darlığı ve göğüste ağrı varsa yine doktora görünmemiz gerekiyor. Uzamış ateş, nefes darlığı ve şiddetli göğüs ağrısında kan tetkiki ve görüntülenme tetkiklerinden yararlanmada fayda var. Öncelik doktorun verdiği ilaç olmak üzere evde ve işyerinde uygulanacak bazı önlemlerde var. İlaçların yanı sıra C ve D vitamini ile çinko takviyesi iyi gelmektedir. Bunların yanında ıhlamur, zencefil, ekinezya, hatmi çiçeği ve kekik gibi bitkilerin çaylarından istifade edebiliriz. Bol limon, sirke ve yeşillik içeren salatalar, yemeklerle birlikte yoğurt tüketimi de antioksidan ve virüslerle savaşacak hücreleri destekleyici maddeleri içermektedir. Bazen bu tip enfeksiyonlar isim değiştirmekle birlikte tüm kış sürebiliyor. Ciddi bir iş gücü ve verim kaybına sebep olan bu enfeksiyonlardan kurtulmak için hastalara kronik kullanım için özellikle Omega-3 tüketimi, bunun yanında probiyotikleri düzenli almaları, bağırsak sağlığı ve bağışıklığı korumak için çok önemlidir. Bu uygulamaları da hastalara destek olarak öneriyoruz” ifadelerine yer verdi.

İstanbul’da deniz taksi ile kano çarpıştı… Bir kadının ayağı koptu! İstanbul’da deniz taksi ile kano çarpıştı… Bir kadının ayağı koptu!

Kaynak: İHA