TCMB'nin internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, bu servis öncelikle ikinci el araç alım-satım işlemleri ve işlem taraflarının güvenceye ihtiyaç duyduğu diğer iş modellerinde kullanılabilecek.

31 MAYIS İTİBARİYLE HİZMETE GİRDİ

Onay ve tescil gerektiren ödeme işlemlerinde kontrollü bir ortam sunacak olan FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, 31 Mayıs itibarıyla hizmete girdi.

FAST Sistemi üzerine kurulmuş bir aracılık hizmeti olan Güvenli Ödeme İşlemi, yetkili kuruluşlar tarafından onay ve tescil gerektiren para transferlerinde, süreç tamamlanana kadar tutarı FAST katılımcısı bir kuruluşta bekleterek işlemin taraflarına güvence sağlıyor.

Nissan Qashqai Fiyat Listesi: Güncel Temmuz Fiyatları! Nissan Qashqai Fiyat Listesi: Güncel Temmuz Fiyatları!

2 MİLYON TL İŞLEM LİMİTİYLE KULLANILABİLECEK

Bu hizmetle, ödemeyi yapacak olan kullanıcıya onay veya tescil işlemi tamamlanmadan ödemenin karşı tarafa aktarılmayacağı, ödemeyi alacak olan kullanıcıya ise onay veya tescil işlemi gerçekleştiğinde ödemenin hesabına geçeceği garanti edilmektedir.

FAST Güvenli Ödeme İşlemi, başlangıçta 2 milyon TL işlem limitiyle kullanılabilecektir. Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'nin, FAST Sistemi'nin diğer katman servisleri gibi hızla yaygınlaşması beklenmektedir.

Kaynak: NTV