Bakan Tunç, televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündemi değerlendirirken, toplumda cezasızlık algısının yaygın olduğunu ve bu algının ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. İki yıl ceza alan bir kişinin, bir yıl sonra koşullu salıverme süresi dolduğunda denetimli serbestlik süresinin de bir yıl olduğunu ifade eden Tunç, bu durumda iki yıl ceza alan kişinin hiç cezaevinde kalmamış gibi algılanabileceğini söyledi.

Tunç'un açıklamalarına göre, yeni düzenleme ile iki yıl ceza alan bir kişinin koşullu salıverme oranının sadece 5'te 1'lik kısmının denetimli serbestlik olmasını amaçlanıyor. Yani bu durumda kişi, cezaevinde en az 5 ayını geçirmiş olacak. Taslak halindeki önerinin milletvekillerinin takdirinde olduğunu belirten Tunç, cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Öğretmen atama branş ve kontenjan dağılımı tarihi belli oldu! Öğretmen atama branş ve kontenjan dağılımı tarihi belli oldu!

Bakan Tunç ayrıca, yeni yargı paketiyle birlikte temyiz sürelerine ilişkin düzenlemelerin de yapılacağını belirtti. Mevcut düzenlemelerde farklı mahkemelerde farklı temyiz sürelerinin bulunduğunu ifade eden Tunç, bu sorunları ortadan kaldırmak için bütün davalarda itiraz ve temyizde sürenin iki hafta olacağını açıkladı.

Son olarak, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) pilot kararı gereği, makul sürede yargılama yapılmadığı iddialarıyla ilgili başvurular için Tazminat Komisyonu kurulacağını ve Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği bazı usul düzenlemeleri üzerinde çalışmaların devam ettiğini de ekledi.

Kaynak: AA