HAK-İŞ-HİZMET-İŞ Sendikası, “Kadına yönelik şiddet ve Filistin özel” gündemiyle bir program düzenledi. Programda, ev işçilerinin örgütlenmesi ve hakları konusunda konuşmalar yapıldı. Ayrıca Ekim ayında en fazla ev işçisi üye yapan Hizmet İş Sendikası Manisa 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Özlem Akın’a Genel Başkan Mahmut Arslan tarafından hediye takdim edildi. Akın, hediyeyi Filistin’e bağışlama kararı aldı.

Manisa’da bu köyleri gezmeye doyamayacaksınız! İşte keşfedilmeyi bekleyen köyler! Manisa’da bu köyleri gezmeye doyamayacaksınız! İşte keşfedilmeyi bekleyen köyler!

Programda ilk olarak Genel Başkan Mahmut Arslan bir konuşma yaptı. Arslan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün önemine değinerek, kadına yönelik her türlü şiddetin insan hakları ihlali olduğunu söyledi. Arslan, ayrıca, Siyonist İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlara dikkat çekerek, HAK-İŞ’in Gazze Yardım Kampanyası’na destek olunması çağrısında bulundu. Arslan, “Biz HAK-İŞ olarak, bu kampanyamıza herkesin katılımını istiyoruz. Şu anda Filistin’de ilaç yok, ekmek, su yok, evleri yok. Köylerinden, şehirlerinden kovuldular, gidecek yerleri yok. Yağmur ve soğuk havanın altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Bunu biz çözeceğiz, çünkü bizim bütün mazlumlara borcumuz var” dedi.

Programın devamında Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan, ev işçilerinin kayıtlı istihdama dahil edilmesi ve ILO 189 sayılı sözleşmenin Türkiye tarafından kabul edilmesi için verdikleri mücadeleyi anlattı. Ayhan, “Türkiye’de ‘ev işçilerinin sıkıntılarını düşünmek HİZMET-İŞ’e düşüyor’ dedik ve emeğin en kırılgan noktasında çalışan ev işçisi emekçilerini örgütledik” diye konuştu.

Programda ayrıca ev işçisi üyeler de söz alarak, çalışma koşulları ve talepleri hakkında bilgi verdiler. Programın sonunda, Ekim ay’ında en fazla ev işçisi üye yapan Hizmet İş Sendikası Manisa 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Özlem Akın’a Hizmet-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından hediye takdim edildi. Hediyeyi Filistin’e bağışlamak istediğini belirten Akın, “Filistin’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmamalıyız. Onlara destek olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Akın’ın bu kararı, salonda alkışlarla karşılandı.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: Almıla Nur Berilğen