Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik deprem bölgesinde görev alan araç saylarının 27, personel sayılarının ise  65'e çıktığını ifade ederek  "AFAD'tan gelen talepler doğrultusunda bundan sonra da üzerimize düşen görevleri yapabilmek için çaba ve gayret sarf edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yaraları birlikte saracağız. " dedi.

Şehzadeler Belediyesi  deprem bölgelerinde görev yapmak üzere gönderdiği araç ve personellerine takviye yaptı.  Depremzedelere yardım için belediyenin 8 personeli ve 3 aracı daha yola çıktı. Konvoyu belediye şantiyesinden uğurlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  Şehzadeler Belediyesi'nin depremin ilk anlarından itibaren teyakkuza geçtiğini anımsatarak şöyle konuştu; "AFAD ile koordineli bir şekilde yaraların sarılmasına katkıda bulunabilmek için adete seferberlik ilan ettik. Şuanda deprem bölgesinde 24 araç ve 57 personelimiz mevcut. Bunların içerinde Kahramanmaraş'ta iş makinalarımız enkaz kaldırma, gece aydınlatma çalışmaları ve çadır kentlerin elektrik tesisatlarının çekilmesine katkıda bulunuyorlar.  Hataya giden görevlileri götüren, arama kurtarma ekiplerini bölgeye ulaştıran arkadaşlarımız var.  Bilindiği gibi Adıyaman'da da bir mobil mutfak kurduk. Adıyaman merkezde Eğriçayır Parkı'nda  günlük 5-6 bin vatandaşımıza sıcak çorba ve yemek ikramında bulunmaya devam ediyoruz. Buradaki kapasitemiz 10 bine kişiye de çıkabilir. Hem sabit mutfağımızda çadır kentte hzmet veriyor hem de araçlarımızla seyyar  ihtiyacı olan vatandaşlarımıza sıcak yemek ve erzak ulaştırma noktasında da arkadaşlarımız adeta arı gibi çalışıyorlar. Bu noktada deprem bölgesinde çalışan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum."

3 ARAÇ VE 8 SEKİZ PERSONEL HATAY EV ADIYAMAN'A

AFAD'tan gelen talep doğrultusunda yeni bir konvoyu daha deprem bölgelerine doğru yola çıkardıklarını dile getiren Başkan Çelik  "Bir tane 13 tonluk temiz su tankerimizi 2 arkadaşımızla birlikte Hatay'a gönderiyoruz. Hatay'da temiz su ihtiyacı ile ilgili çalışmalara katılacak bu ekibimiz. Yine bir kamyonet ve bir aracımızı da tekrar Adıyaman'a gönderiyoruz. Adıyaman'daki mutfağımız için 500 ve 600 litrelik iki deep freeze aldık,  götürüyoruz. Masa , sandalye, yağ, gıda malzemeleri ve işlenmiş et gibi orada aşevimizde kullanılacak emtiaları yükledik. Onları gönderiyoruz" dedi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Depremzede çocukları da unutmadıklarını kaydeden Başkan Çelik "Çadır kentte çocuklar var. Çocuk depremzede de olsa çocuktur. Bu çocuklarımıza bir nebze moral verebilmek için aracımızın içerisine yeter miktarda oyuncak ve satranç takımları alarak,  koyduk gönderiyoruz. Görevli arkadaşlarımız bunları çocuklarımıza dağıtacaklar. arkadaşlarımızın yolları açık olsun. AFAD'tan gelen talepler doğrultusunda bundan sonra da üzerimize düşen görevleri yapabilmek için çaba ve gayret sarf edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yaraları birlikte saracağız. Bugün tek yürek tek bilen olma günü .Birlik ve beraberlik içerisinde olma günü. Farklılıkları bir kenara bırakma günü.Bu noktada biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"HAYIRSEVER MANİSALILARA YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyalarına destek veren hayırsever Manisalılara bir kez daha teşekkür eden Başkan Çelik şöyle devam etti; "Ciddi bir yardım seferberliği var. 100'ü aşkın personel ve 22 araçla da şehir merkezindeki yardım faaliyetlerine destek veriyor, bunları koordine edip taşıyoruz. Hayırsever Manisalılara, elinde avucunda ne varsa ilk andan itibaren depremzede vatandaşlar için getiren hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum. Onlarla gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum."  

Editör: Zerrin Ağar