Hasan Bitmez kimdir, kaç yaşında? TBMM Genel Kurulu’nda konuşma esnasında bayılan Hasan Bitmez'in sağlık durumu nasıl? Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in kim olduğu merak konusu oldu. Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez Meclis'te konuşmasının sonunda baygınlık geçirerek yere düştü.

Bülent Arınç'ın Özgür Özel anısı günlerce konuşulacak Bülent Arınç'ın Özgür Özel anısı günlerce konuşulacak

Hasan Bitmez Kimdir, Kaç Yaşında?

1969 yılında Giresun, Alucra'da dünyaya gelen Bitmez, ilkokul eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Gebze İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Eğitimine El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde devam eden Bitmez, İslam bilimleri alanında eğitim aldı. Aktif siyasi kariyerine Milli Gençlik Vakfı'nda çeşitli görevler üstlenerek başlayan Bitmez, 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Aynı zamanda, Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği (GİLMDER) kurucuları arasında yer alıp bir dönem başkanlık görevini üstlendi. Uluslararası alanda da aktif rol oynayan Bitmez, 2008-2010 yılları arasında International Youth Form (IYFO) Genel Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca, 2006-2010 yılları arasında International Islamic Federation of Student Organizations (IIFSO) Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Siyasi kariyerinde Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı'nda başlayan Bitmez, daha sonra Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde aktif olarak görev aldı. Saadet Partisi Genel Merkezi'nde çeşitli kademelerde görev üstlendikten sonra Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Hasan Bitmez Evli mi, Çocuğu Var Mı?

Bitmez, evli ve bir çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Saadet Partisi'nden Kocaeli Milletvekili olarak seçilmiştir. Şu anda Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem Kocaeli Milletvekili seçilmiştir. 

Editör: Onur Yılmaz