İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Sarıkamış Şehitleri Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, katılımcıların fiziksel kapasiteleri çeşitli testlerle değerlendirildi. Programda vatandaşlara tek ayak üzerinde denge testi, el dinamometresi ile kavrama kuvveti ölçümü ve otur-kalk testi uygulandı.
Etkinliğe Vali Yardımcısı Fatih Aksoy, Yunusemre Kaymakamı Celalettin Cantürk, İl Sağlık Müdürü Mehmet Fatih Zeren, kurum personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan testler sonucunda katılımcıların “hareket yaşı” belirlenerek fiziksel durumları hakkında bilgilendirme yapıldı. Düzenli egzersize ihtiyaç duyduğu tespit edilen vatandaşlar ise Sağlıklı Hayat Merkezlerine yönlendirildi.
Kent genelinde bilgilendirme stantları kurulacak
İl Sağlık Müdürü Mehmet Fatih Zeren, kampanya kapsamında 10 Temmuz’a kadar Manisa’nın farklı noktalarında bilgilendirme stantlarının kurulacağını ve vatandaşların fiziksel aktiviteye teşvik edileceğini belirtti.






