Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, freni patlayan halk otobüsü durakta bekleyen bir başka otobüse çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaralandı.
Kaza, Elazığ Bulvarı’nda yaşandı. Mehmet Gülmez yönetimindeki 21 HO 1055 plakalı halk otobüsü, freninin patlaması sonucu durakta bekleyen 21 BS 833 plakalı halk otobüsüne hızla çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle yolcular panik yaşarken, aralarında çocukların da olduğu 20 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
“Fren patladı, durağa girmek zorunda kaldım”
Kaza sonrası ifadesi alınan sürücü Mehmet Gülmez, freninin patlamasıyla durağa doğru yönelmek zorunda kaldığını ve önündeki otobüse çarptığını belirtti.
Otobüste yolcu olarak bulunan Sabahat Baybur ise “Birden arabanın arkadan çarpıp durduğunu hissettik, büyük bir panik oldu” diye konuştu.
Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.