Sosyal medyanın artık hayatımızın vazgeçilmezi haline geldiği günümüzde her an her durumda kendimizi fotoğraflayıp paylaşmayı ihmal etmiyoruz. Ancak her zaman istediğimiz gibi güzel bir fotoğrafımız olmayabiliyor.

Dublin’de 1880’de kurulan dünyaca ünlü fotoğraf stüdyosu Lafayette de bu duruma bir son veriyor ve fotoğraflarda güzel görünmenin sırrını açıklıyor. Stüdyonun fotoğrafçıları artık, nasıl hissederseniz hissedin, mümkün olan en fotojenik fotoğrafa sahip olunabileceğini söylüyor.

1. GÖZLERİNİZLE GÜLÜMSEYİN

Tyra Banks ile özdeşleyen bu yöntemde rahat bir yüz ifadesiyle beraber çeneyi eğip gözlerinizi hafifçe kısmanız gerekir. Ve tabii bir yandan da gülümsemek… Belki çok doğal bir görüntü oluşmayabilir ama iyi görüneceğiniz kesin.

depophotos_16014295

2. MUTLU ŞEYLER DÜŞÜNÜN

Düşüncelerinizi sizi mutlu eden şeylere yönlendirerek ruh halinizi iyileştirebilir, stresi azaltabilir ve etrafınızda sizi mutlu eden şeylere yönelerek olumlu bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Sussex Üniversitesi tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, sadece iki dakika boyunca mutlu şeyler düşünmenin stres düzeylerini yüzde 25’e kadar azaltabildiğini ortaya çıkardı.

Bu yaklaşımla garip pozlardan veya sahte gülümsemelerden kurtulabilirsiniz.

3. GÜLMEK

İyi zamanlanmış bir kahkaha gülümsemenizi yükseltebilir, daha da ışıltılı ve hayat dolu görünmesini sağlayabilir.

4. DİŞLERİNİZİ SIKIN

Fotoğraflarda gülümsemeden önce dişleri sıkmak, bazı kişilerin daha belirgin bir çene hattı görünümü oluşturmak için kullandığı bir teknik.

Bu, özellikle fotoğraflarda daha keskin bir yüz yapısı izlenimi vermek isteyen kişiler için yararlı olabilir.

Hatta yapılan bir araştırmaya göre İngilizlerin yaklaşık yüzde 30’u fotoğraflarda daha güvenli görünmek için dişlerini sıkıyor.

Dişler sıkıldığında çene ve boyundaki kaslar gerilebilir, bu da çene hattının geçici olarak daha belirgin görünmesini sağlayabilir. Ancak aşırı diş sıkma da doğal görünmeyebilir, bu nedenle dişlerin oldukça hafif bir şekilde sıkılması tavsiye ediliyor.

5. DİLİNİZİ DAMAĞINIZA BASTIRIN

Gülümsemek için yalnızca dişlerinize güvenmek yerine, yüzünüzdeki ve boynunuzdaki kasları da harekete geçirin.

Dilinizi damağınıza doğru hafifçe bastırmak, yüzünüzdeki ve boynunuzdaki kasların hafifçe kasılmasını tetikleyerek daha doğal görünen bir gülümseme yaratır.

Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi

6. PRATİK YAPIN

Ayna önünde gülümsemek, doğal bir şekilde hareket etmenize ve işinize yarayacak farklı açıları ve pozları denemenize olanak tanır. Ayrıca kendi fotoğrafınızı çekmek de kameraya nasıl yansıdığını görmek için önemli.

Bazı insanlar dişlerini göstererek gülümsediğinde daha güzel görünürken, bazıları için dişlerin görünmemesi daha hoş bir görüntü oluşturur. Kendiniz için en uygun olanı keşfedin.

7. ÇENENİZİ DİK TUTUN

Çeneniz aşağıya doğru olduğunda genellikle boyun bölgesinde gözle görülür kırışıklıklar oluşur. Daha güzel ve genç bir görünüm elde etmek için çenenizle boynunuz arasında mümkün olduğunca mesafe oluşturmaya çalışın.

Boynunuzu uzatarak ve çenenizi hafifçe öne doğru çıkararak daha belirgin ve zarif bir çene çizgisi oluşturabilirsiniz. Bu, ayrıca fotoğraflarda daha özgüvenli bir görünüm de sağlar.

8. KENDİNİZ OLUN

Kulağa klişe gelse de fotoğraflarda mükemmel gülümsemeyi elde etmenin evrensel yolu sadece kendiniz olmak.

En iyi gülümseme, uzun bir süre, hatta bir saate kadar rahatça koruyabildiğiniz gülümsemedir. Bu nedenle, fotoğraf çekilmek üzere olduğunuzda, yüz kaslarınızı gevşetin ve gözlerinizle gülümseyin.

Sözcü 

Editör: Diyar Aslan