LGS kapsamında Manisa genelinde 17 bin 108 öğrenci sınav maratonuna başladı. Öğrenciler hayalini kurdukları liseye girebilmek için ter dökerken, anne ve babalar okul önlerinde umutlu ve heyecanlı bir bekleyişe geçti. Ortaya ise sınav gününün en dikkat çeken kareleri çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, Manisa'da yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen öğrenciler son hazırlıklarını yaparken, aileler de çocuklarını yalnız bırakmadı.
Saat 09.30'da başlayan ilk oturum öncesinde okul çevrelerinde hareketlilik yaşandı. Kimileri çocuklarına son tavsiyelerini verirken, kimileri de başarı dilekleriyle sınav kapısında vedalaştı. Sınav zilinin çalmasının ardından öğrenciler salonlara geçerken, velilerin okul önlerindeki heyecanlı bekleyişi başladı.
Okul önlerinde sessiz bekleyiş
Sınav süresince okul bahçeleri ve çevresinde bekleyen anne ve babalar, zaman zaman dua ederek çocuklarından gelecek güzel haberleri umutla bekledi. Bazı veliler gölge alanlarda oturmayı tercih ederken, bazıları ise okul kapısından ayrılmadı. Kamp sandalyesi getiren veliler de dikkat çekti.
Öğrenciler içeride sorularla mücadele ederken, dışarıda da ailelerin heyecanı ve stresi yüzlerinden okundu. Veliler, çocuklarının emeklerinin karşılığını almasını istediklerini ifade etti.
17 bini aşkın öğrenci sınava girdi
2026 LGS kapsamında Manisa genelinde 17 bin 108 öğrenci sınava girdi. Sınav, 83 okulda oluşturulan 1.070 salonda gerçekleştirildi. Özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrenciler için ise 216 tek kişilik salon hazırlandı.
Sözel alan oturumuyla başlayan sınav maratonu, verilen aranın ardından sayısal alan oturumuyla devam etti. Öğrenciler gelecekte eğitim görecekleri liselere yerleşebilmek için bilgi ve birikimlerini ortaya koyarken, veliler de sınavın tamamlanmasını sabırsızlıkla bekledi.