AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın tarihin en karanlık ve hain gecelerinden biri olarak ifade ettiği 15 Temmuz gecesiyle Komisyona sorulması için önerdiği gecenin düğüm noktasını belirleyecek soruların cevapları Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ve Türk Hava Yolları'ndan geldi. Gelen ayrıntılı cevaplarda 21 Mart 1999 tarihinde ABD'ye giden Fethullah Gülen'e yeşil pasaportun hangi tarihte ve ne şekilde verildiğinden, giderken o dönemki hükümet yetkililerince koruma verilip verilmediğine dair tüm merak edilenleri aydınlığa çıkartacak ve gündem yaratacak ifadelere yer verildi.
FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Başkanvekili olan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ önerdi, komisyon sordu, sorulan sorulara da Emniyet Genel Müdürlüğü araştırdı ve ayrıntılarıyla cevaplayarak 15 Temmuz gecesinin kilit noktalarından biri olan Fethullah Gülen'in ABD'ye gidişiyle ilgili tüm ayrıntılar açıklandı. İşte o ayrıntılar;
21 Mart 1999 tarihinde ABD'ye giden Fethullah Gülen'e yeşil pasaportun hangi tarihte ve ne şekilde verildiğinden, giderken o dönemki hükümet yetkililerince koruma verilip verilmediğine verilmişse hangi hükümet döneminde ve devlet yetkililerince bu görevlendirilmenin yapılıp yapılmadığı ve de Gülen'in yolculuk yaptığı uçakta aynı anda başka kimler vardı sorularının sorulması ve araştırılmasını isteyen Selçuk Özdağ'ın bu önerisi komisyon tarafından uygun görülüp İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne ve Türk Hava Yolları'na gönderilmişti. Komisyon tarafından gönderilen sorulara Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen cevaplar hain gecenin başlangıcının nasıl oluştuğunu da ortaya koyma yönünden büyük önem taşıyor.
GÜLEN'E İLK KORUMA 1997'DE VERİLMİŞ
Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ şu şekilde konuştu; "Biz istiyoruz ki bu hain yapının tüm ayrıntılarıyla ortaya çıksın ve bir daha bu güzelim ülkede kimse darbe girişiminde bulunmaya cesaret etmesin. Komisyonumuzun Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türk Hava Yollarına yolladığı ve benim önerdiğim sorularının içeriğinin yer aldığı ayrıntılar tarafımıza ulaştı. Tarafımıza ulaşan bilgilere göre Fethullah Gülen'in ilk koruma isteği 1996 yılında olmuş ve o dönemde Fetullah Gülen'in 1996 yılında basın yayın organlarında adının geçmesi ve yasadışı İBDA/C terör örgütünün hedefi olduğu müracaatı üzerine 55. Hükümet döneminde Mesut Yılmaz'ın Başbakan Bülent Ecevit'in Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptığı1997 yılında karar kılınarak geçici olarak bir koruma polisi verilmiş. Gülen daha sonra koruma sayısının arttırılmasını talep etmiş ve bu talebinin kabulü ise 56. Hükümet Döneminde 20 Mayıs 1999 tarihinde Gülen ABD'ye gittikten sonra gerçekleşmiş. 56. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Hüsamettin Özkan ile Hikmet Uluğbay'ken İçişleri Bakanı'nın ise Cahit Bayar olduğu dikkat çekici bir husus."
SORDUK, ARAŞTIRDIK VE AYRINTILARA ULAŞTIK
Fethullah Gülen'in İstanbul İl Koruma Komisyonu kararı ile 20 Ocak 2000 tarihinde koruma kararı kaldırıldığını belirten Özdağ, "Buradan da anlaşılacağı üzere kimse bize "Bu yapı sizin döneminizde palazlandı" gibi siyasi etiğe uymayan ve gerçek dışı ithamlarla gelmesin. Çünkü her şey belgesiyle ortada. Yine Komisyonda elde ettiğimiz bilgiler ışığında ve dinlendiğimiz konukların anlatımları neticesinde 1999-2000'li yılları arasındaki Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında askerlerin bütün dini cemaatlerin ve Fethullah Gülen Cemaati'nin izlenmesi gerektiğini söylediği bilgilerine ulaştık. Ama nedense Bülent Ecevit'in MGK'da Fethullah Gülen Hareketi'nin izlenmemesi gerektiğini, ılımlı bir İslam olduğunu, dış ülkelerde güzel işler yaptığını konuştuğuna dair bütün hatıra kitaplarında atıfların olduğunu söylediğimizde, ‘Ecevit ‘ dediğimizde ‘Kasım Gülek' dediğimizde, Kasım Gülek'in eşine atıfta bulunduğumuzda, sahte pasaport alımı ve yeşil pasaportun nasıl verildiğine dair konuşmalar yaptığımızda, 1996-2001 yılları arasındaki iktidarların eksikliklerini dile getirdiğimizde CHP milletvekilleri ayağa kalkıyorlar ve tepki gösteriyorlar. Ama her nedense geçmişin araştırılmasını istemiyorlar. Biz sorduk, araştırıldık ve tüm bilgilere ulaştık" diye konuştu.



Editör: TE Bilişim