Fenerbahçe’nin yaklaşan başkanlık seçimlerinde adı sıkça geçen eski başkan Aziz Yıldırım, aday olmayacağını açıkladı.
Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, yakın çevresinden ve camiadan defalarca aday olması yönünde telkinler aldığını ancak mevcut koşullar altında yapılacak bir kongrenin kulübün yararına değil, mevcut yönetimin isteğine hizmet edeceğini belirtti.
26 Temmuz 2025’te yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında, Eylül ayında bir kongre yapılmasının kulüp yararına olmayacağını söylediğini hatırlatan Yıldırım, “Bu karar camiayı çocukça bir hile ile aldatma girişiminden başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.
Eski başkan, açıklamasında yönetim kültürü ve yöneticilerin ahlakının Türk spor kulüplerinin birincil meselesi haline geldiğine dikkat çekti. Kulüp harcamaları, gelir-gider açıkları, borçlanmalar ve mali tabloların makyajlanması gibi konuların, sonunda masum insanların ödediği büyük bir fiyaskoya yol açtığını vurguladı.
Yıldırım, kulüp başkanlığının kariyer basamağı olmadığını, milyonluk camiaların geleceği ve onuruyla oyun oynanamayacağını belirterek, “Bu kongre, Fenerbahçe’nin imkanlarıyla mevcut yönetimin arzusu adına yapılmaktadır. Varlığını ve zamanlamasını onaylamadığım bu sürecin parçası olmayı reddediyorum” dedi.
Açıklamasında Fenerbahçe’ye olan bağlılığını da ifade eden Yıldırım, “Ben Fenerbahçe başkanı olmaktan daha çok bir Fenerbahçeliyim. Sezon başlamış, transferler yapılmış ve teknik direktör adaylarının ‘Kurmadığım kadronun sorumluluğunu kabul etmem’ diyerek Fenerbahçe’yi reddettiği bir vasatta yapılacak bir kongrede aday olmak, şahsım için hizipçilikten öte bir anlam taşımaz” ifadelerini kullandı.
Yıldırım, camiaya çağrıda bulunarak, takımın başarısı için sezon boyunca destek verilmesini ve varsa hesapların sezon sonunda görülmesini istedi.
Son olarak, ismimin speküle edilmemesini isteyen Yıldırım, yeni sezonda tüm branşlarda mücadele eden takımlara ve sporculara başarı dileklerini iletti.