Kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi:

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak İtalyan temsilcisi Bertram Derthona Tortona forması giyen Fransız forvet Amine Noua (1997, 2.02) ile bir aylık anlaşmaya vardı.

Amine Noua Kimdir?

7 Şubat 1997 tarihinde Fransa'nın Lyon kentinde dünyaya gelen Noua, kariyerine Asvel altyapısında başladı. 2015 yılında ilk kez Asvel A Takımı ile boy gösteren Noua, 2021 yılına dek bu ekibin formasını giydi.

Turgutlu evinde mağlup oldu… Kasaba play-off’ta mücadele edecek Turgutlu evinde mağlup oldu… Kasaba play-off’ta mücadele edecek

Asvel ile EuroLeague ve EuroCup’ta istikrarlı bir görüntü çizen Noua, EuroLeague’de 83, EuroCup’ta ise 30 maçta boy gösterdi.

Amine Noua, EuroLeague’de sayı ve verimlilik puanı rekorlarını 22 Aralık 2022 tarihinde Asvel formasıyla oynadığı Real Madrid karşılaşmasında kırdı. Noua bu mücadelede 17 sayı ve 7 ribaund ile oynarken 20 verimlilik puanına erişti.

Fransız oyuncu, EuroLeague 2022-23 sezonunu 5.5 sayı, 2.5 ribaund ortalamalarıyla oynarken, Fransa Ligi’nde ise 9.0 sayı, 3.4 ribaund istatistikleri tutturdu.

Noua’nın kariyerinde aynı zamanda 2021-22 sezonunda İspanya temsilcisi Morabanc Andorra ve Fransız temsilcisi Strasbourg ile yaşadığı deneyimler de yer alıyor.

2023-24 sezonuna Hapoel Holon formasıyla başlayan Noua, Aralık ayında ise İtalyan ekibi Bertram Derthona Tortona’ya transfer oldu. Fransız forvet, Holon formasıyla Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında bu sezon dört müsabakada forma giyerek 14.0 sayı, 6.8 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Noua, sezonuna devamında Tortona ile çıktığı dört Şampiyonlar Ligi maçında ise 2.5 sayı ve 2.5 ribaund ortalamaları yakaladı.

Amine Noua, Fransa basketbolunu alt yaş gruplarında ve A Milli Takım seviyesinde temsil etti.

Amine Noua’nın kariyerinde 3 Fransa Ligi, 2 de Fransa Kupası şampiyonlukları bulunuyor.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Amine Noua’ya hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu bir sezon yaşamasını temenni ediyoruz.

Amine-Noua

Kaynak: Mahmut ASLAN