Süper Lig’in 5. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinin başlama saatinde değişiklik yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım’ın Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Almanya ile oynayacağı final maçı nedeniyle dev derbinin saatinin öne alındığını açıkladı.

TFF’den yapılan resmi açıklamada, 14 Eylül 2025 Pazar günü saat 20.00’de oynanması planlanan Fenerbahçe A.Ş. - Trabzonspor A.Ş. ve Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. - Kocaelispor maçlarının, A Millî Erkek Basketbol Takımı’nın TSİ 21.00’de Almanya ile EuroBasket 2025 Finali’yle çakışmaması için başlama saatinin 19.00 olarak güncellendiği bildirildi.

Federasyon açıklamasında, “Avrupa basketbolunun zirvesinde ve Türk basketbol tarihinin en önemli karşılaşmalarından birinde ülkemizi temsil edecek A Millî Erkek Basketbol Takımımıza başarılar diliyor; milletimize yaşattıkları gurur ve heyecan için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Böylece Süper Lig’deki dev derbi, A Milli Takım’ın final maçına denk gelmemesi için 1 saat öne çekilmiş oldu.

Kaynak: Spor Servisi