Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar, Türkiye'nin birçok ilinde yaşayan vahşi hayvanların yiyecek bulma çabalarını artırıyor. Özellikle kurtlar, açlıkla mücadele ederek yerleşim yerlerine iniyor ve sokak köpekleriyle karşılaşıyor. Son olarak, Ardahan, Muş, Gümüşhane ve Sivas’ta aynı görüntüler ortaya çıktı!

Sivas’ta Aç Kalan Kurt, Köpeğe Saldırdı  

Sivas’ın İmranlı ilçesinde aç kaldığı düşünülen bir kurt akaryakıt istasyonunda bulunan köpeğe saldırdı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.  

  Edinilen bilgilere göre olay, İmranlı ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Doğada yiyecek bulmakta zorlanan kurt, yerleşim yerlerinin yakınına kadar indi. Bir akaryakıt istasyonunun bahçesine giren kurt, bahçede bulunan bir köpeğe saldırdı. Kurdun köpeğe saldırdığını gören akaryakıt çalışanı Hakan Yalçın, hiç düşünmeden köpeğin yardımına koştu. O anlar akaryakıt istasyonu marketinin güvenlik kamerasına yansıdı. Ağır yaralanan köpeği kurtaran Hakan Yalçın, yaptığı açıklamada köpeğin olaydan bir hafta sonra öldüğünü söyledi.   

Kocasının evini yaktı, karşısına geçip izledi! Kocasının evini yaktı, karşısına geçip izledi!

Gümüşhane’de Aç Kalan Kurtlar Avladıkları Sokak Köpeğini Taşıdı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde aç kalan kurtlar mahalleye indi. Mahallede bulunan bir sokak köpeğini parçalayan kurtların, avladıkları köpekle birlikte bölgeden ayrılma anları güvenlik kameralarına yansıdı.  

  Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Özkürtün Beldesi’nde aç kalan kurtlar Süme Mahallesi’ne indi. Mahalle merkezine inen 2 kurt bölgede bir süre dolaştıktan sonra ormanlık alanda gözden kayboldu. Bir süre sonra tekrar ortaya çıkan kurtlardan bir tanesinin ağzında avladığı köpekle yol üzerinde yürüdüğü anlar ise bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Parçalanmış sokak köpeğini ağzında taşıyan kurt bir süre sonra karanlıkta gözden kayboldu.  

Muş’ta Acıkan Kurt Şehir Merkezine İnerek Bir Köpeği Parçaladı

Muş'un Hasköy ilçesinde akşam saatlerinde görülen kurt vatandaşları ve sürü sahiplerini tedirgin etti.   

Muş’un Hasköy ilçesinde doğa kar tabakası ile kaplanınca yiyecek bulmak için yerleşim alanına kadar inen kurt bir köpeği parçaladı. Kurt, bir kısmını yediği köpeğin geri kalan kısmını götürürken cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Muş’un Hasköy ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle aç kalan kurt, ilçe merkezine indi. Yiyecek arayan kurdu gören Sezai Özkan ve Ahmet Tokmak farklı yerlerde o anları cep telefonuyla kaydetti. Yiyecek bulmak için ilçe merkezine kadar inen aç kurdun belli bir süre sokakta görüldükten sonra ortadan kaybolduğunu ifade eden Sezai Özkan, "Dün saat 7-8 arasında evden ana yola çıktığımda yolun sağ tarafında kurt mu köpek mi tam olarak fazla yakın olamadığım için tahmin edemediğim bir hayvan gördüm. Yakınlaştığımda kurt olduğunu fark ettim. Oradan biraz takip ettikten sonra yaklaşık 300 metre ilerde videoya aldım. Kurdun önce merkeze doğru gittiğini gördüm ondan sonra yolun aşağı tarafına inip ovaya gittiğini gördüm. Kurdun bu zamanda bu saatlerde burada olmasının ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz. Hayvan sahiplerinin bu konuda dikkatli ve uyanık olmaları gerekmektedir.  Mümkün mertebe zarar vermemeleri gerekmektedir. Bu hayvanlar sonuçta aç oldukları için buraya gelmekteler" dedi.

Ardahan’da Aç Kalan Kurt, Köpeği Sürükleyerek Götürdü  

Ardahan’da dondurucu soğukların başlamasıyla aç kalan kurtlar şehir merkezine indi. Bir kurdun, boğduğu köpeği sürükleyerek götürdüğü anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.  

  Kar yağışının ardından kent genelinde etkili olan dondurucu soğuklar yaban hayatını olumsuz etkiliyor. Aç kalan hayvanlar yerleşim yerlerine iniyor. Damal ilçesine bağlı Eskikılıç köyüne kadar inen bir kurt, karşısına çıkan köpeği boğduktan sonra sürükleyerek götürmeye çalıştı. İlçeden iş dönüşü köye giderken bir kurdun köpeği boğduğu anlara şahitlik eden Ozan Güler, o anları cep telefonu ile kaydetti.

  Görüntüde, kurdun boğduktan sonra sürüklediği köpeği, başka köpeklerin havlamasıyla bırakıp gözden kaybolduğu anlar yer aldı.

 

Kaynak: İHA