4 günün geride kaldığı afet bölgesinde çalışmalar devam ederken, Büyükşehir ve MASKİ; 190 personel, 69 araç ve 1 arama-kurtarma köpeğiyle arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katkının yanı sıra ayni yardımların bölgeye ulaştırılmasında da özveriyle hareket ediyor. Tüm Türkiye’nin yara sarmak için tek yürek olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yaralarımızı el birliğiyle saracağız ve bu acı günleri birlikte atlatacağız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen büyük depremin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün öncülüğünde hızla harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, acı haberle birlikte ilk olarak şafak vaktinde 6 araç ve 53 personelden oluşan itfaiyesini bölgeye sevk etti. İlk andan itibaren desteğini arttıran ve yara sarma çalışmalarına yardım elini uzatan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü; iş makineleri, kamyonlar, jeneratörler, akaryakıt tankerleri, hasta nakil ambulansı, cenaze nakil araçları, cenaze yıkama aracı, kaza kurtarma aracı ve arama kurtarma köpeğinin yanı sıra ayni yardım malzemelerini taşıyan araçlarını afet bölgesine ulaştırdı. Acı olayın 4’üncü günü geride kalırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi, 190 personel, 69 iş makinesi, hasta nakil ambulansı, TIR ve kamyonlardan oluşan araç filosu ve 1 arama-kurtarma köpeği ile arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına destek veriyor. Öte yandan AFAD gönüllülerini afet bölgesine taşıyan Manisa Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler de, dönüşte güzergah üzerindeki yerleşim yerlerine gitmek isteyen afetzedelere hizmet veriyor.

 “YARALARIMIZI EL BİRLİĞİYLE SARACAĞIZ”

Büyükşehir ve MASKİ ekipleri, ayrıca Manisa Valiliği koordinesinde Manisalı vatandaşlar tarafından gönderilen yardımların afet bölgelerine ulaştırılması noktasında da özveriyle çalışma yürüttü ve yürütmeye devam ediyor. Ülkemizin acı bir sınavdan geçtiğini belirten ve tüm Türkiye’nin yara sarmak için tek yürek olduğunu ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Hepimizi derin yasa boğan deprem faciasının yaralarını sarmak için ilk andan itibaren devletimizin ve milletimizin yanındayız. 190 personel, 69 araçlık filomuz ve 1 arama-kurtarma köpeğimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaralarımızı el birliğiyle saracağız ve bu acı günleri birlikte atlatacağız. Bu vesileyle elim faciada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz