* BM 75. Genel Kurul Başkanlığı için tecrübeli diplomatlarımızdan, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır'ı aday göstereceğiz.

(Pentagon yetkilisinin DSG'ye destek vermeyi sürdürmesi ve ABD'ye Suriye'nin kuzeyinde, Fırat'ın doğusunda güvenli bölge için 2 hafta süre vermesiyle ilgili)

* Sınır boylarında hazırlıklarımızı tamamladık.

* ABD ile karşı karşıya gelme arzumuz. yok. Ama ABD'nin davetli olmadığı bir yerde PKK'nin yan kolları olan terör örgütlerine verdiği desteği görmezlikten gelme lüksümüz yok. Bunu Trump'la defaatle paylaştım. On binlerce TIR silah veriyorsunuz. Biz bunları paramızla alamıyoruz. ABD terör örgütlerine ücretsiz veriyor.

* DSG, PKK'nın kollarını gölgeleyen bir kılıf, çadır bir örgüt.

(ABD'den Patriot alımı ve ABD'nin F-35 yaptırımıyla ilgili)

* ABD'ye 'şartlar yerine gelirse Patriot alırız' dedik, bu gündemlerinde

(BMGK'de Rusya ve Çin'in İdlib tarasını vetosuyla ilgili)

* Böyle bir ret bizim aramızdaki görüşmelerde sözkonusu değil. Ankara zirvesinde Putin ve Ruhani ile üçlü açıklama yaptık. Ortak açıklama tamamen ateşkese dayalıydı. Çin'in buna karşı açıklama yapacağını düşünüyorum. ABD ve koalisyonun da buna aykırı beyanda bulunacağını düşünmüyorum.

(Fox TV muhabirinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tank palet fabrikasıyla ilgili iddialarını sorması üzerine)

* Fox TV'yi yalan medya olmaktan çıkarın, bir kere dürüst olun. Kılıçdaroğlu hayatını yalan üzerine kurmuş bir siyasidir. Önce Fox TV'nin yayın politikasını değiştirmesi lazım.

* Şoför de arkada oturanlar da sigara içemeyecek.

* Elektronik sigaranın ülkeye girişini yasaklamak, yüksek vergiler koymak suretiyle o işi de halledeceğiz.

Editör: TE Bilişim