CHP Genel Merkezi tarafından Manisa İl Başkanlığı görevine atanan Engin Uzun, il başkanlığı binasında yaptığı açıklamada eski İl Başkanı İlksen Özalper ile yaşanan devir teslim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uzun, önceliklerinin partiye zarar vermeden süreci tamamlamak olduğunu söyledi.

"Önceliğimiz CHP'ye zarar vermemekti"

İlksen Özalper ile iletişim kurduğunu belirten Engin Uzun, şunları söyledi:

"Arkadaşların duygusal yaklaşımını anlayabiliyoruz. Önceliğimiz devir teslimin sorunsuz gerçekleşmesi ve CHP'ye zarar vermemekti."

"Bölen olmayı tercih ettiler"

Yaşanan sürece ilişkin eleştirilerini sürdüren Uzun, "CHP'nin de yeni partinin de nihai amacı belli olmalı. Bölen olmamalı. Arkadaşlar bölen olmayı tercih ettiler. Biz birlikte olmayı, birleşmeyi, hep beraber olmayı tercih ettik." ifadelerini kullandı.

"Uzlaşı adına bir şey hissetmedim"

İlksen Özalper ile yaptığı görüşmelere de değinen Uzun, "Sevgi, saygı ve nezaket dilini hep kullandım, bundan sonra da kullanacağım. Ancak yaptığımız diyaloglarda kendisinden uzlaşıya ve nezakete dair pek bir şey hissetmedim açıkçası." dedi.

"Siyasi şova çevirmek istedi"

Açıklamasında İlksen Özalper'i hedef alan Uzun, "Sonrasında süreci basından takip ettim. Bu meseleyi siyasi şova çevirmek istedi arkadaşlarımız. Bunu da kendilerince yaptılar. Takdir Manisa kamuoyunundur. Ben gereken adımları atmıştım, sabırla bekledik. Biz hanımefendiyle bir daha görüşmedik." diye konuştu.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK