Ev ve iş yerlerindeki elektrik abonelikleriyle ilgili yeni bir dönem başladı.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya geçen yeni sistem, cep telefonları aracılığıyla birçok işlemi kolayca gerçekleştirmeyi sağlıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tasarladığı projede yeni gelişmeler yaşanıyor.

Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS), akıllı elektrik sayaçlarının kullanımıyla Türkiye genelindeki elektrik dağıtım sistemine bağlı sayaçlar için önemli bir yere sahip.

Bu sistem sayesinde, elektrik tüketim verileri doğrulanabiliyor ve saklanabiliyor; ayrıca, sayaçlar ile merkezi yazılım arasında iki yönlü bir haberleşme imkanı sağlanıyor. Uygulama hakkında herkes tarafından bilinmeyen bir detay ortaya çıktı.

Aboneler için o tarih son

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), akıllı sayaçların geçmiş verilerini takip etmeyi sağlayacak bir mobil uygulama geliştirme hazırlıklarına başladı. Bu uygulamanın tamamlanması planlanırken 1 Haziran 2024 tarihine kadar bitirilmesi hedefleniyor. Uygulama, kullanıcıların elektrik tüketim verilerini daha kolay ve detaylı bir şekilde izlemelerine olanak sağlayacak.

Elektrik dağıtım şirketleri de bu değişime adapte olmak için adımlar atmaya başlıyor. EPİAŞ'a gerekli verileri sağlamak için altyapılarını 1 Temmuz 2024 tarihine kadar hazırlamaları gerekecek.

Elektrik Dağıtım Şirketleri, bu değişime ayak uydurmak için adımlar atıyor. 1 Temmuz 2024 tarihine kadar, EPİAŞ’a gerekli verileri sağlayacak altyapıyı oluşturmak zorunda kalacak.

TEDAŞ, 1 Ocak 2025 tarihine kadar Merkezi Haberleşme Yazılımı Teknik Şartnamesi’ni yayınlayacak ve dağıtım şirketlerine rehberlik edecek.

Dağıtım firmaları, belirlenen tarihlerde ilerleyerek Merkezi Haberleşme Yazılımı'nı kuracak ve 1 Ağustos 2025 tarihine kadar uzaktan okunabilen tüm sayaçların verilerini bu yazılımla bütünleştirecekler.

Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı

Kaynak: Manisa Kulis Haber