YENİ Parti Kurucu Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, geçtiğimiz günlerde Manisa’da gözaltına alınmasının ardından bugün sevk edildiği Ankara’da hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Özalper hakkında tutuklama kararı verdi.

Özalper’in tutuklanmasına tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tepki gösterdi.

“Tutuklama peşin cezaya dönüşmemeli”

İmamoğlu, yaptığı açıklamada Türkiye’de son dönemde yürütülen operasyonların hukuki boyutuna ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Yargılama tamamlanmadan verilen tutuklama kararlarının peşin cezaya dönüştüğünü savunan İmamoğlu, Özalper’in tutuklandığını üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

İmamoğlu, “Kimse yargılanmasın demiyoruz ama yargılama tamamlanmadan tutuklamanın peşin bir cezaya dönüşmesi vicdansızlıktır” ifadelerini kullandı.

“İnsan hayatıyla oynamak bu kadar kolay olmamalı”

Gözaltı ve tutuklama kararlarının kolay hale getirildiğini söyleyen İmamoğlu, Özalper’in ailesine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu kadar kolay gözaltı ve tutuklama kararı verirseniz orada haktan, hukuktan bahsedilemez. Bu insanların aileleri var, hayatları var; insan hayatıyla oynamak bu kadar kolay olmamalı.”

“Siyasi hesaplaşmayı ailelere kadar uzatmak acizliktir”

İmamoğlu, açıklamasında siyasi operasyon iddialarına da değinerek, ailelerin hedef alınmasının adalet olmadığını savundu.

İmamoğlu, “Milleti bu operasyonların siyasi olmadığına ikna etmeye çalışıyorsunuz ama aziz milletimiz gerçeği görüyor. Siyasi hesaplaşmayı ailelere kadar uzatmak acizliktir” dedi.

Aileler üzerinden baskı kurulamayacağını belirten İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanların eşlerini, çocuklarını, kardeşlerini, arkadaşlarını hedef alarak adalet sağlanmaz. Aileler üzerinden baskı kurmak, gözdağı vermek, intikam almak adalet değildir. Siyasetin de mücadelenin de bir ahlakı, bir sınırı vardır.”

“Hesabınız bizimle, karşınızda biz varız”

İmamoğlu, açıklamasının sonunda iktidara yönelik sert mesaj vererek, “Hesabınız bizimle, karşınızda biz varız. Ailelerin peşini bırakın!” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Özkan Çelik