İzmir'in köyleri, doğayla iç içe vakit geçirmek ve şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği yerler haline geliyor.

Urla’nın yaklaşık 25 km batısında konumlanan Birgi Köyü, doğayla iç içe huzurlu vakit geçirmek isteyenler için mükemmel bir tercihtir. Küçük bir yerleşim yeri olan bu köyde, sadece bir köy camisi ve muhtarlık binası bulunmaktadır.

Nüfus açısından küçük olan bu köyde, dikkat çeken üç tane eski ve yıkılmış yel değirmeni bulunuyor. Ayrıca, köy Barbaros Köyü ile ortak kullanılan bir göle ev sahipliği yapıyor. Göl kenarı, piknik yapmak isteyenler ve sakin bir mola arayanlar için ideal bir ortam sunuyor.

ESKİ YERLEŞİM KALINTILARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Köyde yer alan 178 rakımlı Değirmentepe, Urla Yarımadası'nda önemli bir tarihi ve arkeolojik alan olarak tanınıyor. Eski yerleşim kalıntılarının bulunduğu bu tepede, Erken Tunç Çağı ve Orta Tunç Çağı'na ait izler keşfedilmiştir.

Birgi Köyü, eski köy dokusunu başarıyla muhafaza ederek ziyaretçilerini büyülüyor. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken köy, fotoğraf meraklıları ve film yapımcılarının da ilgisini çekiyor.

GEÇİM KAYNAĞI TARIM VE ARICILIK

Köy halkı, geçimini tarım ve arıcılıkla sağlıyor. Köyde özellikle kavun, zeytin, domates ve karpuz gibi ürünler yetiştiriliyor.

Birgi’ye nasıl gidilir?

Birgi'ye gitmek isteyenler, özel araçlarıyla Çeşme Otoyolu'nu tercih edebilirler. Toplu taşımayı seçenler ise Kadıovacık-Urla güzergahında sefer yapan 737 numaralı otobüsle kolayca Birgi'ye ulaşabilirler.

İzmir’de iki ayrı fabrikada zehirlenme şüphesi… 31 işçi hastanelik oldu! İzmir’de iki ayrı fabrikada zehirlenme şüphesi… 31 işçi hastanelik oldu!

Kaynak: Manisa Kulis Haber