Parlamenter sisteme dönüş için mutabakata varan, geçtiğimiz günlerde de ortak metni açıklayan 6'lı masadaki gerilim diğer muhalefet partilerine de bulaştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile 6'lı masanın liderlerinden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal arasında büyük bir kavga başladı. Uysal, kendisini hedef alan Özdağ için gece saatlerinde zehir zemberek bir açıklama yayınladı.

"ŞEREF YOKSUNU ÜMİT ÖZDAĞ"

Uysal, kendisinden tarikatçı olarak bahseden Özdağ'a, "Şeref Yoksunu Ümit Özdağ'a cevabımdır" başlığıyla cevap verdi.

DP Lideri'nin kullandığı diğer ifadeler ise hem muhalif seçmenden hem de Zafer Partililerden büyük tepki çekti.

"ÇOCUKLUĞUNDA TECAVÜZE UĞRAMIŞ ÇOCUK PSİKOLOJİSİ "

Uysal açıklamasında, "Çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi ile bir ömür boyu alnından, aklından ve ruhundan silemeyeceğin 'bir darbecinin çocuğu olma' travması ve insiyakla zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma iftiralar atıyorsun. Şimdi sana anladığın dille cevap veriyorum; şerefli insanlar iftira atmaz! Yoklukla malul iftiranı sana yedireceğim." ifadelerine yer verdi.

"UYSAL'I TANIMAK İÇİN OKUYUN"

Özdağ ise paylaşımı alıntılayarak şu ifadelerle Uysal'a cevap verdi: "Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı tanımak için bu twiti okuyun."

PAYLAŞIMI SİLDİ

Gece saatlerinde büyük bir infiale neden olan 'Çocuk tecavüzü' benzetmesi paylaşımı sildirdi. Yağan tepkilere direnemeyen Uysal, paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı. Büyük bir kesimin tepkisine neden olan paylaşım özellikle muhalefette sarsıntıya yol açtı. 6'lı masa liderlerinin vereceği tepki ise merak ediliyor. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz