METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, 15-18 Mart arasında bazı bölgelerde yaşanacak "zirai don" olayına karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşları uyardı.
Müdürlükten yapılan açıklamada, "Bugün bölge genelinde, yarın ilk saatlerde Balıkesir'in kuzeydoğu ilçelerinde görülecek yağışların ardından bölgemizin (İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın) Cuma gününe kadar soğuk havanın etkisinde kalacağı beklenmektedir. Halen mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilmektedir. Bu sebeple; özellikle gece geç saatlerde ve sabah saatlerinde olmak üzere; 14/15 Mart 2016 gecesi Çanakkale'nin iç kesimleri ile Balıkesir ve Manisa'nın yüksek kesimlerinde hafif kuvvette,
15/16 Mart 2016, 16/17 Mart 2016 ve 17/18 Mart 2016 geceleri İzmir ve Aydın'ın doğu ilçelerinde hafif, yükseklerinde orta kuvvette; Çanakkale, Balıkesir ve Manisa il genelinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklenmektedir.
Bu sebeple; üreticilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim