2024 Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere 4 ay kala partilerin belediye başkan adaylığı konusundaki başvuruları devam ediyor. CHP’de Özgür Özel’in partinin genel başkanlığa seçilmesinin ardından belediye başkan adaylıkları süreci hızlandırılırken, partiden aday olmak isteyen isimlerin ise CHP Manisa İl Başkanlıklarına başvuruları sürüyor.

Manisa Eczacılar Odası’nda 12 yıl yönetim kurulu üyeliği, son 6 yıl ise oda başkanlığı görevini yürüten Devrim Balı, oda başkanlığı görevinden istifa ederek CHP’den Yunusemre Belediye Başkan aday adaylığı için başvurusunu CHP Manisa İl başkanlığına yaptı. Başvurusunu CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek’e teslim eden Balı’ya CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Mehmet Arslan, belediye meclis üyeleri ile partililer eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa seçildikten sonra Manisa’ya gelerek ilk olarak Manisa Eczacılar Odası’nı ziyaret etmiş, Devrim Balı’nın adaylığı konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu.

Yunusemre Belediye Başkan aday adaylığı için CHP’den başvurusunu yapan Devrim Balı yaptığı ilk açıklamada iddialı konuştu. Yunusemre ilçesinin nüfusu ve imkanları açısından Türkiye’deki bir çok ilden daha büyük olduğunun altını çizen CHP Yunusemre Belediye Başkan Aday Adayı Devrim Balı yaptığı açıklamada, “Yunusemre ilçemiz, ülkemizdeki birçok ilden büyük bir belediye olma özelliğine sahip. Ama maalesef biz bir ‘Kent”te yaşamıyoruz. Ülkemizin en büyük Organize sanayilerinden biri bizim ilçemizde. Üniversite ve binlerce öğrenci bizi ilçemizde. Ülkenin en verimli toprakları bu ilçede. Ancak biz ne bir öğrenci kentiyiz. Ne bir işçi kentiyiz. Ne de bir tarım kentiyiz. İmkanları doğru ve rasyonel kullanarak Yunusemre’yi işçilerin, öğrencilerin, köylümüzün, kentlimizin huzur içinde ve ‘İyi ki burada yaşıyorum’ diyeceği bir kent haline getireceğiz.” diye konuştu.

2024 Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde CHP’nin bayrağını Yunusemre Belediyesi’ne dikeceklerini ve 1 Nisan tarihinden itibaren Yunusemre Belediyesi’nin ‘Halkın Belediyesi’ yapacaklarını ifade eden CHP’nin belediye başkan aday adayı Balı, “Hedefimiz yerel seçimlerden sonraki 1 Nisan sabahı Yunusemre Belediyesi’ni ‘Halkın Belediyesi’ yapmak. Sosyal demokrat bir belediye anlayışını hakim kılmak. Halka dokunan, her adımdan halkın yararını düşünen bir belediye hayal ediyoruz ve bunu gerçekleştireceğiz. 7’den 77’ye toplumun her kesimini düşünen, sosyoekonomik kalkınmadan, kültürel etkinliklere, köylerimize ve mahallelerimize hizmette sınır tanımayacağız.” şeklinde konuştu.

CHP Yunusemre Belediye Başkan Aday Adayı Balı açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi: “Yaptığımız çalışmalarla ilçemizdeki her mahallemizin ihtiyacını biliyoruz. Buna göre projeler geliştiriyoruz. Hayalimiz Yunusemre’de tersine göçü başlatmak. Yunusemre’de çalışıp üreten kazanan ancak İzmir’de oturan binlerce var. Kentin artı değerlerinin kentte kalmasının temel şartı, modern, yaşanabilir, insan odaklı bir kent inşa etmek. Bunu yapacak kadrolarımızda, heyecanımızda, motivasyonumuz da tam. Öncelikle yol arkadaşlarıma, partimizin kıymetli üyelerine şu sözü veriyorum, 1 Nisan sabahı sayın genel başkanımız Özgür Özel’i ilçemizdeki evine CHP’nin bayrağını diktiğimiz Yunusemre Belediyesi’nden uğurlayacağız. Genel Başkanımızın ikinci bir zafer yaşatacağız. 2 Nisan’da ise Yunusemre halkımız bir nefes alarak ‘İyi ki bu ilçede yaşıyorum’ demeye başlayacak. Bunun sözünü veriyoruz.”

CHP’den flaş karar! MYK toplantısı Soma’da yapılacak! CHP’den flaş karar! MYK toplantısı Soma’da yapılacak!

Belediye başkan aday adaylığı başvurusunu teslim alan CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek ise, Balı’ya çıktığı yolda başarılar diledi.

Kaynak: Özkan ÇELİK