DEVA Partisi Manisa İl Başkanı Cansın Tunçdirek, 10 ilde yıkıma neden olan Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraların birlik ve beraberlikle, toplumsal bir dayanışmayla sarılmaya çalışıldığını ifade etti.

“MESİR FESTİVALİ’Nİ YAPMAYI DÜŞÜNMEK AYIPTIR”

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı Hasan Eryılmaz’ın festivalin iptal edilmesi yönündeki açıklamasını desteklediğini kaydeden Tunçdirek, ayrıca festivale ayrılan bütçenin deprem bölgesindeki yurttaşlara gönderilmesini önerdi. Tunçdirek, şunları söyledi: “Toplum olarak çok ağır günlerden geçiyoruz. Maraş merkezli yaşanan iki büyük depremde çok büyük kayıplar verdik. Son resmi rakamlara göre 40 bin 642 vatandaşımız yaşamını yitirmişken Mesir Festivali’ni yapmayı düşünmek ayıptır. Festivalin iptal edilmesi önerisini kesinlikle destekliyorum.”

Tunçdirek açıklamalarını şöyle tamamlandı: “Ayrıca Manisa Mesir Festivali Komitesi geçtiğimiz aralık ayında Manisa Valisi Sayın Yaşar Karadeniz’in başkanlığında valilikte toplanmış ve işbirliği protokolü imzalanmıştı. Bu törende Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün, 3 yıl önce kutlanan festivalde 3 milyon lira bütçe ayırdıklarını belirterek, 26-30 Nisan tarihleri arasında kutlanacak festivalin bütçesine sınır koymadıklarını açıklamıştı. Toplumun her kesiminden yurttaşımız bu ekonomik kriz içerisinde bile olsa dişinden tırnağından artırarak deprem bölgesine yardım yapmak için yarışırken, festival için ayrılan bütçenin deprem bölgesine gönderilmesi doğru olacaktır. Biz DEVA Partisi olarak festival parasının takipçisi olacağız.”                  

Editör: Zerrin Ağar