Manisa’da 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı, 6 Eylül tarihi itibariyle yüz yüze olarak başladı. Manisa'da il genelinde bin 128 okulda 249 bin 700 öğrenci uzun süre sonra yüz yüze eğitime başlamanın sevincini yaşadı. Ancak 2 yıla yakın bir süredir dünya genelinde, 1.5 yıldan fazladır da ülkemizde hayatı esir alan koronavirüs pandemisi, okullarda da yüzünü gösterdi.

Her ne kadar okullarda vakaların önlenmesi adına çeşitli tedbirler alınsa da koronavirüs vakalarının görülmesine engel olunamadı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 198 sınıfta koronavirüs tespit edildiğini ve eğitime ara verildiğini duyururken, bu rakam ülke genelinde çok hızlı bir şekilde yükseldi.

Sosyal medyada ve bazı internet haber sitelerinde yer alan bilgilere göre Manisa’da il genelinde bugüne kadar 51 sınıfta koronavirüs nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, vaka görülen sınıflar hakkında net açıklama yapmaktan kaçınıp, verilerin her ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından tutulduğunu dile getirirken, resmi rakamların en azından belirli periyotlar aralığında kamuoyuyla paylaşıp paylaşılmayacağı merakla bekleniyor.

Sosyal medyada yer alan iddialara göre Manisa’nın merkez ilçeleri olan Şehzadeler ve Yunusemre’de 8’er yine Salihli’de de 8 sınıfın karantinaya alındığı bilgisi yer aldı. Manisa’nın ilçelerinde farklı rakamlarda olmak üzere toplamda 51 sınıfın karantinada olduğu iddiaları güçlü bir şekilde dillendirilmeye başlandı.

Öte yandan Çarşamba akşamı Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamada bazı kesimler tarafından tepki çekti. Hatırlanacağı üzere Bakan Koca, yüz yüze eğitimde okullarda ilk haftayı sorunsuz geçirdiklerini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim