Boyama etkinliği, çocuk oyunları ve müzikli eğlencelerin yer alacağı Çocuk Atölyesi, depremzede çocukların yaşadığı travmayı oyunlarla aşmaya ve sosyal alan ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Akhisar Belediyesi kreş öğretmenleri ile psikologlarının yanı sıra gönüllü psikologlar da etkinliğe katılacak. Etkinlik 18 Şubat 2023 Cumartesi günü saat 13.00’de Akhisar Belediyesi Gölet Büyük Salon’da ücretsiz olarak düzenlenecek.

Etkinlik hakkında bilgi veren Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Onların gülüşü bizim için çok değerli. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından şehrimize taşınan ve deprem haberlerinden etkilenen tüm çocuklarımız için, belediyemizin öğretmen ve psikologlarının katılımıyla çocuk atölyesi düzenliyoruz.

Eğleneceğiz, güleceğiz, kaynaşacağız. Buna özellikle çocuklarımızın çok ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Sadece afet bölgesinden gelen çocuklarımızın değil, haber kanallarından veya internet üzerinden gördükleri üzücü olaylardan etkilenen çocuklarımız için, belediyemizin ve gönüllü psikologların da katılımı ile böyle bir etkinlik planlamayı düşündük. Geleceğimizi oluşturacak gençlerimizin mental sağlıkları da çok önemli. Bu açıdan bu etkinliğimizin faydalı olacağına inanıyoruz. Tüm çocuklarımızı etkinliğimize bekliyoruz” dedi. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz