Saat 04:17'de gerçekleşen deprem ülkenin birçok noktasından hissedildi. Saat 13.24'te de Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremle ilgili açıklama yapan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, can kaybının bin 121'e yükseldiğini açıkladı.

AFAD'ın verilerine göre, saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Deprem başta Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kentten hissedildi. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor. İşte şehirlerdeki son durum...

 CAN KAYBI BİN 121'E YÜKSELDİ

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, depremde can kaybının bin 121'e yükseldiğini açıkladı.

Tatar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Depremlerde 7 bin 634 kişi yaralandı. Bu tür büyük deprenmelerden sonra tedirgin edici paylaşımlar yapan insanlar. Vatandaşlar buna itibar etmemeli, akıl dışı, bilim dışı. İki deprem yaşadık ardı ardına. Erzincan depreminden sonraki en büyük deprem. 120’nin üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD acil uygulaması tam da bugünlerde gerekli bir uygulama. Çok farklı özellikleri var. Toplanma alanlarını gösteriyor. Enkaz altındaysanız arama kurtarma ekipleri bölgeyi belirleyebiliyor. Tüm gruplar özveri ile çalışıyor. Şu anda devlet depremin etkilediği tüm illerde."

HABER MERKEZİ 

Editör: Onur Yılmaz