Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’deki lider değişimine ilişkin ilk yorumunu yaptı. Memleketi Rize’de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni genel başkanları da teröristlere selam gönderdi.” dedi. Erdoğan, “Al birini, vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı? Yok.” ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da tepki gösterdi. “Gazze’de tüm dünyanın gözünün önünde işlenen katliamların durdurulması bizim boynumuzun borcudur.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, katliamı gerçekleştirenlerin yüzüne suçlarını haykırmanın, tarihe karşı bir sorumluluk olduğunu söyledi.

“KAVALA’YA BAY BAY, DEMİRTAŞ’A BAY BAY”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’de toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, CHP’deki genel başkan değişimine ilişkin ilk yorumunu yaptı.

CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek, “Bay bay Kemal kime ‘bay bay’ dedi? Edirne’deki teröristbaşı Demirtaş’a ‘bay bay’ dedi. Kavala’ya ‘bay bay’ dedi.” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki kongreyi kazanan zat, o kime selam verdi? O da aynen Selahattin Demirtaş’a, Kavala’ya selam verdi.” ifadelerini kullandı.

Yunusemre Belediyesi'nden duyuru! Taleplere cevap verilecek Yunusemre Belediyesi'nden duyuru! Taleplere cevap verilecek

CHP’deki genel başkan değişimi için “Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı? Yok.” şeklinde konuşan Erdoğan, “Zannettiler ki; terör örgütlerini yanımıza alırsak biz bu ülkede seçim kazanırız. 12-13 seçim kaybettin. Hep onlarla beraberdin. Kazanan; sen de onlarla beraberdin.” diye konuştu. NTV 

Editör: Onur Yılmaz