6 Şubat deprem felaketinden sonra başlayan depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılayacak temel atma törenleri devam ediyor. Bu kapsamda depremin vurduğu 11 il içinde en çok yıkıma uğrayanlardan biri olan Adıyaman'da da temeller atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı temel atma töreni bugün yapıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı, hiçbir depremzedeyi mağdur etmeyeceklerini belirterek muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun deprem konutlarını depremzedelere bedava teslim edeceği yönündeki seçim vaadine de değindi.

“BAY BAY KEMAL YALAN YANLIŞ HABERLERLE…”

Ramazan ayında yalan konuştuğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

Köy evlerini de benzer rakamlarla hak sahiplerine veriyoruz. 20 yılın sonuna kadar aylık ödeme sabit kalıyor. Peşin kapatmak isteyenler yüzde 20 indirimden yararlanıyor. Süreç içinde yapılan ödemeler ve destekler göz önüne alındığında devlet deprem konutlarını hibe seviyesinde bir usülle teslim ediyor. Birilerinin milletin ne yaşadığından devletin ne yaptığından habersiz oldukları anlaşılıyor. Bunlar bu hususta da yalan beyanlarla ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bay Bay Kemal'i biliyorsunuz. bir şey anlatmaya gerek var mı. Yine yalan yanlış haberlerle, biz geleceğiz diyor her şey bedava. 11 tane büyükşehir belediyen var. Adıyaman'a ulaştılar mı. AK Parti'nin belediyeleri ilk günden itibaren buradalar.

HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz