Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu başlıkları arasında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları ve İYİ Parti Milletvekili Halil Oral'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik "Alevi olması Sünni kesim için endişedir" sözleri de vardı.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI ERDOĞAN'DIR"

Cumhur İttifakı'nın adayının belli olduğunu belirten Erdoğan, "Artık kaçak güreşmeyi bırak. Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmaktan vazgeç. Havaya çalışarak ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz. Adaylık meselesini daha fazla geçiştirerek olmaz. Seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak. Milleti daha fazla oyalayamazsın, kaçacak yerin yok. Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'dır. Karşıma çıkmak için can atıyorsun. CHP'ye oy vermiş vatandaşlarımızın başını daha fazla öne eğdirme. Yüreğin yetiyorsa ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla" dedi.

"SİYASET HEM SAMİMİYET HEM DE YÜREK İŞİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: "Siyaset hem yürek hem de samimiyet işidir. Bu soruma cevap vermezsen hem yüreksiz hem de samimiyetsizsindir. Ürktüğün, çekindiğin bir durum varsa bunu da çık açıkça söyledi." 

''SEÇİM ÖNÜMÜZDEKİ AY HAZİRAN AYININ ORTASINDA''

Ha bire 'Seçim tarihi belli olsun' diyorsun. İşte söylüyorum, seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak. Kökeninden meşrebinden kimliğinden dolayı birileri sana aba altından sopa gösteriliyorsa çaresi var. AK Parti Türkiye'si eşit vatandaşlığı garanti altına almış bir ülkedir. Bu ülkede kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz. Her mazlumun, mağdurun yanında olduğumuz gibi senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal. Hangi sebeple olursa olsun hiçbir vatandaşımızın hayallerine ket vurulmasına müsaade etmeyiz. Yeter ki sen aday ol.''

Editör: Onur Yılmaz