Son dönemde sosyal medya gündeminden düşmeyen Cufcuf hoca birçok youtuber tarafından ziyaret ediliyor. Haliyle vatandaşlar da Cufcuf hoca kimdir merak ediyor.

Tarikat lideri Cufcuf hoca hakkında tüm merak edilenleri derledik. İşte detaylar...

Cufcuf Hoca Kimdir 1

Cufcuf Hoca Kimdir?

Son zamanlarda sosyal medyanın gündemine oturan Cuf Cuf Hoca, farklı yollarla insanları iyileştirdiğine inanılan bir tarikat lideridir. Cufcuf Hoca’nın çıkardığı seslerle insanlara şifa dağıttığına inanan bir kesim bulunmaktadır.

Peki, Cufcuf hoca kimdir? Gerçek adı Haq Khatteb Hussain Ali olan tarikat lideri aslen Pakistan’lıdır. Çuf çuf hoca adıyla da bilinmektedir.

Cufvuf Hoca’nın, çıkardığı mistik sesler ile ruhani yönden rahatsız olan hastalara şifa dağıttığına inanılmaktadır. Aynı zamanda süfi bir iyileştirici olduğu söylenen Cuf cuf hoca, Pakistan’daki Balawara Shareef Tapınağı'nın da şu anki koruyucusudur.

Haq Khatteb Hussian Ali, büyüdüğü ortama ve Sufizm’e bağlı ailesinin öğretilerini dikkate alarak yetişmiştir. Buna bağlı olarak, iş görmekte ve Sufi geleneğine bağlı bir tedavi yöntemi uygulamaktadır.

Cufcuf Hoca Haq Khatteb Hussain Ali’nin ülkemizdeki lakabadır. Kendi müritleri arasında, ‘Sarkar Ji’ olarak bilinmektedir. ‘Sarkar Ji’ ise dilimizde, ‘lider, önder, komutan, efendi’ anlamlarına gelmektedir.

Cufcuf Hoca Kaç Yaşında? Nereli?

Cufcuf hoca kimdir sorusunun yanında kaç yaşında olduğu da merak ediliyor. Cufcuf Hoca, 1979 yılında doğmuştur ve günümüz itibariyle 44 yaşındadır.

Gerçek adıyla Haq Khatteb Hussain Ali, Pakistan’ın ‘Murree’ bölgesinde dünyaya gelmiş, kökeni itibariyle de Pakistanlıdır.

Cufcuf Hoca Kimdir 3

Cufcuf Hoca Tarikatı Nedir?

‘Dufduf Tarikatı’ olarak da bilinen ‘Cuf Cuf Hoca Tarikatı’, Pakistan halkı tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Peki neden bu tarikata ‘cufcuf’ veya ‘dufduf’ denmektedir? Bu lakap, Süfi geleneğindeki ruhani önderliğin özünü temsil ettiğine inanılan Cufcuf Hoca’nın tedavi yönteminden ortaya çıkmıştır.

Cufcuf Hoca’nın, ‘Dum ve Dua’ ile insanlara şifa dağıttığına inanılmaktadır. Dum ve Dua ise İslami açıdan ‘nefes ve dua’ anlamlarını taşımaktadır. Cufcuf Hoca’nın insanları, çıkardığı ‘duf duf’ gibi seslerle tedavi ettiğine inanılmaktadır.

Mikrofona karşı söylenen bu sesler insanların kulağına cuf cuf şeklinde gitmektedir. Nefes anlamına gelen bu seslerden dolayı tarikat ve lideri cufcuf veya dufduf olarak anılmaktadır.

Haq Khatteb Hussain Ali’nin uyguladığı tedavi yönteminin, İslam dinine dayandığı bilinmektedir. Ayrıca tarikat liderinin Hz. Muhammed’in yolundan gittiğine inanan insanlar da vardır.

Cufcuf Hoca Kimdir 4

Cufcuf Hoca Nerede? 

Cufcuf Hoca’nın önderlik ettiği tarikatın merkezinin, Pakistan'daki Pencap Eyaleti’nde olduğu bilinmektedir. Kendisi de Pakistan’da yaşayan Cufcuf Hoca’nın büyük bir insan topluluğuna, konferans adı altında ruhani bir tedavi uyguladığı öne sürülmektedir. Bu konferansa ise ‘Hatem en-Nebiyyin’ adı verilmektedir.

Tarikatın lideri Haq Khatteb Hussain Ali, Pakistan’ın Darbar e Aaliya, Balawara Shareef ve Aastana Aaliya Kaller Saidan gibi yerlerinde insanlara toplu bir şekilde tedavi uygulamaktadır.

Ancak Cuf cuf hoca nerede sorusuna net bir şekilde Cufcuf Hoca Pakistan’da diyemeyiz. Çünkü tarikat lideri, insanlara şifa dağıtmak adına uluslararası seyahatler de düzenlemektedir.

 

Melis Sezen'in dansı sosyal medyayı salladı Melis Sezen'in dansı sosyal medyayı salladı

  

Muhabir: Özkan Çelik