CHP’nin Manisa Büyükşehir Adayı belli oldu… 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kaldı. Siyasi partiler, il ve ilçelerde seçime girecek adaylarını belirlemeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi, Manisa ilçelerinde aday çıkarmış olsa da Manisa Büyükşehir Belediyesi için henüz bir aday çıkarmamıştı. Ferdi Zeyrek CHP'nin Manisa adayı olacak.

CHP’nin Manisa Büyükşehir Adayı Ferdi Zeyrek Olacak

Edinilen bilgilere göre CHP, aday çıkmayan illerde il başkanları doğal aday olacak. Buna göre son kongrede CHP Manisa İl Başkanlığı’na seçilen Ferdi Zeyrek, CHP’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi Adayı olacak. Mevcut 4 CHP’li Belediye Başkanı ve Ferdi Zeyrek’in Manisa Büyükşehir adaylığı için anketlerde sorulduğu ve anket sonuçların Ferdi Zeyrek’in lehine çıktığı öğrenildi. Bu nedenle CHP İl Başkanı Ferdi Zeyrek’in 1 Aralık 2023 günü il başkanlığı görevinden istifa ederek doğal aday olarak başvuruda bulunduğu öğrenildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önümüzdeki süreçte bir açıklama yapması bekleniyor.

CHP Manisa İl Başkanlığı’na İlksen Özalper

Öte yandan Ferdi Zeyrek’in ardından boş kalacak il başkanlığı koltuğu için genel seçimlerde 10. Sıra CHP Manisa Milletvekili Adayı olan İlksen Özalper’in atanacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı. 

CHP’nin Manisa’da büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı konusunda ismi kesinleşen CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek’in istifa ettiği ve yerine CHP İl Başkan Yardımcısı İlksen Özalper’in yönetim kurulu üyelerinin oylarıyla il başkanlığı görevine atanması edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Bu hafta içerisinde CHP İl Başkanı Ferdi Zeyrek’in hem büyükşehir belediye başkan adaylığı konusunda hem de yeni il başkanı İlksen Özalper’in yeni görevine atanması konusunda partinin açıklaması yapması bekleniyor.

Yunusemre’den gecikmiş vergi borçlarıyla ilgili açıklama Yunusemre’den gecikmiş vergi borçlarıyla ilgili açıklama

Kaynak: Özkan Çelik