CHP'li Özgür Özel, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere geldiği Manisa'da basın mensuplarıyla buluştu. CHP Manisa İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in gündeminde ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı ülkelerin vatandaşlarına yönelik vize iptali uygulaması, Yunanistan'ın darbeci askeri Türkiye'ye teslim etmemesi ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne yönelik yapılacak referandum çalışması vardı.
"TRUMP'IN UYGULADIĞI VİZE POLİTİKASI ÇOCUKLARI TERÖRÜN KUCAĞINA İTER"
Sözlerine ABD Başkanı Donald Trump'ın vize uygulamasını eleştirerek başlayan CHP'li Özgür Özel, "Suriye, Sudan, İran, Somali, Libya ve Yemen vatandaşlarının vizelerinin iptal edilmesi ve ülkeye alınmamasını büyük bir utançla görüyoruz. Her ülke teröre karşı önlem almalıdır ancak bunun kimlikleri ötekileştirerek olmayacağının bilinmesi gerekir. Hepimiz televizyonlarda izledik. Çocuklar, kaddınlar havaalanlarında kaldılar. Donald Trump gibi kendini beğenmiş ve ‘benim dediğim olur' zihniyeti yalnızca bu çocukları terörün kucağına itmeyi sağlar" dedi.
CHP'li Özel, "Amerika'daki sistemde ben bilirim diyen çok bilen tek başına karar veren ve söylediğini kaba saba biri yapan başkan bu sonucu doğururken, yargının gücü bu sonuca dur demiştir. Türkiye'deki sistemde iise böyle bir fren mekanizması yoktur. 15 anaysa mahkemesinin 12'sini başkan seçmektedir. Bunun için yargı bağımsızlığın önemi bir kez daha düşünülsün" diye konuştu.
"DARBECİLERİN İADE EDİLMEMESİ DOĞRU DEĞİL"
Yunanistan'ın 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni düzenleyen darbeci askeri Türkiye'ye iade etmemesini de sert bir dille eleştiren Özgür Özel, "Çipras bizi hayal kırıklığına uğrattı" dedi.
Özel, "Seçildiğinde büyük bir sempatiyle karşılanan Çipras'a tepkimiz var. İyi komşuluk ilişkileriyle iligli umutlarımızı yükseltmişti. Türk ve Yunan'ın birbiriyle sürtüşmeyecek olması umutları yükseltmişt. Ama Çipras son aldığı kararlarla bizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Evet, Ege Denizi balıklarındır. Türkler ve Yunanlar kardeşlerdir. Ama 15 Temmuz gecesi Türkiye'den kalkıp Yunanistan'a konan uçak bizimdir. Onlar asker üniforması giymiş darbecilerdir. Bu darbecileri vermemek aramızdaki komşuluk ilişkisine aykırıdır. Elbette işkence söylemleri, idam tartışmaları ve hukuk ihlalleri darbecilerin işine gelir. Bugün Yunan makamlarına da, Amerika'ya da koz veriyorsunuz. Bunları yaparsanız maalesef darbecilerin işine gelir. Çipras'a Türkiye'deki kötü muameleyle ilgili mücadeleyi bize bırakın. Bu darbecileri, bu hainleri Türkiye'ye iade edin. Yaptığınız barışa, hukuka yakışmaz. Yunan cuntacılarının Türkiye'ye kaçtığını ve onları bizim koruduğumuzu düşünün. Demokrasiye de, çağdaş değerlere de uygun değildir. Buradan net bir dille Çipras'ın yaptıklarını doğru bulmuyoruz. Biz kötü muameleyle mücadele ederiz ama darbecilerin yargılanmasını Yunanistan bizlere bırakmalıdır" diye konuştu.
"NUMAN KURTULMUŞ'I PARTİDE TUTMAYIN!"
Numan Kurtulmuş'un ‘Referandumdan evet çıkarsa terörün sesi kesilir' açıklamalarına Başbakan'a seslenerek yanır veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Geçtiğimiz günlerde Numan Kurtulmuş korkunç bir açıklama yaptı. Bir rezalete imza att. ‘Evet çıkarsa terör örgütlerinin sesi çıkmaz' dedi. Bu bir itiraftı. Rahatsız olduk, en sert tepkiyi Genel Başkanımız verdi. Numan Kurtulmuş geri adım attı ama dün TV programına çıkarak, ‘Evete verilecek destek terörle mücadeleye verilmiş destek' dedi. Bu bir tükenmişliğin ifadesi. Bir referandumda eveti kendi kendine çıkaramayanların terörle mücadele meselesine alet ediyorlar. Ey Numan Kurtulmuş. AK Parti'nin iktidara geldiği 3 Kasım'da 0 terör vardı. Bu yıl şehit sayısı bine yaklaştı. Siz 7 Haziran'da iktidarı kaybettiğiniz gece Burhan Kuzu ‘millet kaosu seçti' dedi. Mehmet Müezzinoğlu ‘başkanlık olsa bunlar olmazdı' dedi. Bugünkü Başkan Adayınız Dağlıca saldırısı sonrasında ‘400 vekil alınırsa bunlar olmaz' dedi. Bunları unutmadık. Sözlerim çarpıtıldı dedikten sonra bunları söylemek itiraftır, vatandaşa tehdittir, askerde olan ailelere şantajdır. Bu yaptığınız alçaklıktır. CHP olarak terörle mücadelede ne istiyorsanız arkanızdayız dedik. Şimdi bir rejim değişikliği getiriyorsun. Buna karşın da evet derseniz terörle mücadeleye destek olur diyorsunuz. Bu hadsizliktir, alçakça bir tutumdur. Bunu söylerseniz başka bir ülkede insan içine çıkamazsınız. Terörle mücadelede MİT'e duyma, Valilik'e görme, askere vurma dediğin günlerde biz suç duyurusuna bulunuyorduk. Biz hayır derken terörden evet uman bu zihniyete hayır diyoruz. Tüm milliyetçilere şunu söylüyoruz. Terörden medet umduğunu görün. Numan Kurtulmuş'u özür dilemeye falan değil, Başbakan'ı bu adamı partisinde tutmamaya davet ediyoruz. Bu hadsizliği, bu rezilliği Başbakan'da paylaşıyor demektir" şeklinde konuştu.
"NUMAN KURTULMUŞ'UN 30 SENE ÖNCE OKUDUĞU YALAN YANLIŞ EVRİM DERGİLERİ…"
Evrim Teorisi'nin ders müfredatından çıkarılmasını çağdışı bir tutum olarak gördüklerini belirten CHP'li Özgür Özel, evrim biyologları sayesinde dünyada açlık ve enfeksiyon gibi sorunların çözüldüğünün altını çizdi.
Özel, "Bu söylenen sözlerin yanında değersiz görünüp geleceğimizi tehdit eden bir yaklaşım var. Bugün bir cerrah hata yaparsa hasta ameliyattan çıkmadan ortaya çıkar. Bugün polis, asker hata yaparsa ortaya çıkar. Milli eğitimde yapılan hatalar ise bir nesli etkiler. Evrim tartışmaları geride kalmıştır diyorlar. Maalesef bu 30 yıl önceki evrim tartışmalarını hatırlayan Numan Kurtulmuş'a bunu söylemek lazım. Doğa bilimcileri var gücüyle evrimi araştırmakta, hastalıklarla mücadele etmektedir. Evrim üzerinden yapılan tartışmalar Numan Kurtulmuş'un 30 sene önce okuduğu yalan yanlış dergilerin çok ötesindedir. Özgür Özel'in dedesine maymun diyen yok. Bu maymun korkusundan kurtulsun, önüne sağlıkla bakmayı bilsin. Bakterilerin antibiyotik direnç kazanmaması için çalışma yapmaktalar. Bugün evrimciler olmasa griple mücadele edemezsin. Biyolojik evrim mücadelesi budur. AIDS bu kadar gerilettiliremezdi. Biyolojik evrimciler sayesinde dünyadaki açlıkla mücadele ediliyor. Dünyadaki bütün Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş gibi düşünseydi şu anda dünya açlıkla ve enfeksiyonlarla sınanırdı. Numan Kurtulmuş bunları bilmeli" dedi.
"2 AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI KAMU KAYNAKLARINI REFERANDUM İÇİN KULLANIYOR!"
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel son olarak şöyle konuştu, "Manisa'da evet ve hayır arasında ciddi bir mücadele olacak. Birilerinin belediye kaynaklarını kullanarak evet mücadelesine gireceği farkında. Hayır diyecekler her şeyi farkında. Bu ülkenin nasıl kurulduğunu bilen Manisalılar her şeyi farkındalar. Bugün anayasa değişiklikleri meclise gelmeden önce evet oyları 2 puan öndeydi. Komisyondaki görüşmeler, AK Parti'nin şiddete başvurması, milletvekillerinin TV ile karartılmaya çalışması ve Atatürk'e verilmeyen yetkinin kendisine verilmesini istenen Cumhurbaşkanı'nı halk gördü. Bizim 1 Kasım'da halktan aldığımız yetkiye ihanet ediyorlar. Kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığının ortadan kalkması görülüyor. OHAL ve KHK ile mala çökmeye alışmış birilerinin sistem kabul edildikten sonra ani bir kararnameyle herkesin malına çökmesi. Şu anda 6 puanla hayırlar öne geçti. Dizler titriyor, eller ayaklar karıştı. Manisa'da durum farklı mı? Manisa'da meclise giderken de hayır öndeydi. Net söylüyorum. Manisa'da yüzde 60'ın altında hayır çıkması bizim başarısızlığımız olur. 2 AK Partili belediye başkanı kamu kaynaklarını evet kampanyası için kullanırsa iki elimiz yakalarında olur. Manisa'da Türkiye ortalamasının çok üzerinde ve yüzde 60 ile hayır çıkacak. Belediye Başkanları bu rejim değişikliğine evet diyecek, sonra reis bize sahip çıkacak diye düşünmeyin"

Editör: TE Bilişim