Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Hasan Akar’ın ve Manisa’daki askeri birliklerde bir askerin zehirlenerek ölümüne 5 bine yakın askerin de zehirlenerek hastanelik olmasına neden olan yemek şirketinin üst düzey sorumlularının tahliye edilmesine tepki gösterdi.

CHP’li Biçer, “Bu tahliyeler kabul edilemeyecek bir yanlıştır. Atatürk'e hakaret eden gericiyi, askerlerimizi zehirleyen yandaş şirketi cezaevinden kurtaran AKP'nin yandaş hukukudur.” dedi.

CHP’li Biçer açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Manisa’daki askerlerimizin zehirlenmesinden sorumlu Rota’nın yöneticileri ve sorumluları tahliye edildi. Şaşırdık mı? Hayır. Çünkü AKP’nin ‘yeni Türkiye’sinde hukukun ‘Rota’sı; ‘yandaşı koru ve kolla, muhalifi sustur, hapset’ biçiminde. Şehit olan askerlerimiz ise onlar için ‘kelle’ ya da ‘üç beş Mehmet.’ Şehit cenazesinde elde mikrofon propaganda yapmak, ‘askerlik yan gelip yatma yeri değildir’ demek mubah. AKP için; hukukun ‘rota’sından sapıp yandaşın ‘rota’sında yol almak da mubah, gazilere ‘şaklaban’ demek de mubah.”

Editör: TE Bilişim