Manisa'nın siyasi atmosferi, 31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça ısınmaya devam ediyor. Son günlerde Manisa’da DEM Parti ile yaptığı ittifak ile gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi, bu sefer de adaylar arasındaki ‘FETÖ’ yakıştırmasıyla gündeme geldi.

CHP’li Balaban’dan CHP’li Zeyrek’e FETÖ Yakıştırması

CHP Manisa İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi 24 Eylül 2023’te yapılmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in desteklediği Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek'e, CHP'nin Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban'dan kongre sırasında, “Ferdi Arkadaşım. Sen özellikle Zaman gazetesi abonesi ne amaçla oldun? İnkar edersen şahitler, burada! O zaman, Zaman Gazetesi, bir referanstı. Ne referansı? İş yapma referansı? Demokrat Parti'den Belediye Meclis Üyesi adayı oldun. Bir şey demiyoruz. Ama gelip de burada solculuk oynama. Sen kimsin solculuk yapmak kim? Belgeleri var. 24 Mayıs 2018'de arkadaşımız partiden istifa etmiş. Yine soruyorum buradan il başkanlığını kaybettiğinden ertesi gün partiden istifa edecek misin?” şeklinde konuşmuştu.

AK Parti'den sokak hayvanları yasasıyla ilgili açıklama AK Parti'den sokak hayvanları yasasıyla ilgili açıklama

Öneri: CHP İl Kongresi döneminde yapılan habere ulaşmak için tıklayın

CHP’li Balaban, söz konusu kongrede, "31 Mart 2019'dan önce İyi Parti Genel Merkezi'ne gidip 'beni İyi Parti'den belediye başkan adayı yapın' diyecek misin? Gelmişsin burada solculuk oynuyorsun. Bu işler böyle olmuyor sevgili Ferdi. Bir gün örgütte yerin yok. Ne ilçe yöneticisi olmuşsun, ne il yöneticisi. Sadece kadrolu adaysın sen. Kadrolu aday…" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Onur Yılmaz